Primarul Sucevei, Ion Lungu, cere „rutieriștilor” să-i amendeze pe constructorii de la rețelele de apă și canalizare

> „Nu putem sta cu străzi desfundate, și care pun în pericol circulația auto și pietonii”, evidențiază edilul-șef sucevean > „Nu pot să cedez în fața unei chestii, precum că trebuie să pun borduri și acolo unde nu au fost niciodată”, arată Valentin Piu, reprezentantul Pfeiffer
 

Primarul Ion Lungu a cerut, ieri, Poliției Rutiere a municipiului Suceava să sancționeze firmele Pfeiffer și TMUCB, care lucrează la reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și de canalizare din reședința de județ. Măsura ar urma să fie luată după ce, în urma atenționărilor repetate, respectivii constructori încă nu și-au îndeplinit cum trebuie obligațiile. Este vorba despre refaceri necorespunzătore de carosabil, beton fisurat, degradat sau prăbușit, precum și de pavele nemontate pe trotuarele afectate. Chiar dacă, în ultimul timp, s-a înregistrat un ritm mai alert, în condițiile în care se apropie sezonul rece acesta este, totuși, unul timid. Primul gospodar al reședinței de județ le-a pus în vedere firmelor constructoare că, după atâtea ședințe în care s-a făcut apel la bunăvoința acestora, primăria nu mai are de gând să accepte să fie umilită. „Nu putem sta cu străzi desfundate, care în pun în pericol circulația auto și pietonii. Nu văd alte soluții, decât cele de constrângere. Nu-mi place rolul de neam prost, dar nu mai putem să ne umilim, să îndurăm, să suportăm. Dacă legea bunului simț nu funcționează, dacă ne umilim în fiecare săptămână și nimic nu se întâmplă, Poliția Rutieră va aplica amenzi, conform legislației în vigoare”, precizează șeful municipalității sucevene. Valentin Piu, reprezentantul Pfeiffer, prestatorul de la rețelele de apă, a reliefat că, din cauza ploilor, săptămâna trecută s-a putut lucra doar 3 zile, însă progrese s-au înregistrat chiar și în aceste circumstanțe. Dl Piu nu agreează lista întocmită de primăria cu străzile pe care Pfeifer ar trebui să le aducă la starea inițială, menționând că, personal, nu și-a pus semnătura pe document. La fel, oficialul Pfeiffer susține că societatea pe care o reprezintă are obligația de reparare a terenului afectat și nu de a pune borduri pe artere de pe care acestea lipsesc de 30 de ani de zile. „Există acea listă, însă ea nu poate fi modificată de azi pe mâine. Delegatul primăriei, când merge în teren, nu trebuie să împartă dreptatea, ci să constate niște lucruri evidente. Eu nu pot să cedez în fața unei chestii, precum că trebuie să pun borduri și acolo unde nu au fost niciodată”, a explicat Valentin Piu. Acesta a respins și acuzele potrivit cărora se lucrează cu doar 2-3 oameni pe echipă, reproșând că responsabilii primăriei nu i-au văzut și pe muncitorii de pe utilaje sau pe cei de la aprovizionarea cu materiale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI