Puncte ... de vedere

Ploaia

Accidentul de luni dimineață, din zona Maraton, a Sucevei, în care au fost implicați un ofițer DNA și un cetățean simplu, ultimul ajungând la Urgențe, apoi pe un pat de spital, pare unul de domeniul banalului, fără vreo importanță anume.
 

Probabil așa o fi, în economia poveștii fiind vorba, după cum anunță Poliția constatatoare, de un personaj cu 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, care a trecut pe culoarea roșie a semaforului pentru pietoni, pe „zebră”, și a fost bușit de un Hyundai cu anul de fabricație 2003. Avea să fie cules de pe asfalt la vreo 30 – 35 m mai încolo. N-am putut să nu remarcăm, însă, prezența la fața locului, ulterior, a nu mai puțin de 5 mașini ale organelor de anchetă de tot soiul, cu tot cu Autolaboratorul de rigoare, situație neîntâlnită în mod uzual pe șosele, în cazul producerii unui banal accident de gen! Care-i șpilul, frate?, n-ai cum să nu te întrebi. Când, cum, pentru ce și mai ales pentru cine?… Și să te scarpini gospodărește în cap… Când coboară, însă, din luxosul Hyundai și autorul accidentului, la costum, cravată, ambele, în limbaj polițienesc, de proveniență necunoscută, alta decât Bazarul din Lunca Sucevei, vorbind întruna, de față cu polițaiul constatator, la telefonul mobil din dotare și afișând până și pentru orbii care s-ar fi aflat la acea oră prin zonă corespondentul unui singur cuvânt: importanță și nu de oricare, ci din tagma cazonului de camuflaj, scărpinatul în cap devine derizoriu și se mută în mod necesar, pentru că vezi cu ochii tăi toate astea, în zone situate mai la sud… Îți persistă, însă, pe găoace, chiar dacă omulețul ce a coborât din mașină e perfect nevinovat în toată această daraveră (și lucruri de gen se petrec zilnic în trafic, nimeni nefiind ferit de pietoni idioți, la limita… evitării) pârdalnicele de întrebări. De ce a fost nevoie de 5 mașini ale organelor? Se muta trecerea de pietoni de acolo? Se găseau mai mulți martori care să spună dacă semaforul era, într-adevăr, pe verde – șofer? Se știa mai sigur că pietonul traversase pe roșu – pieton? Aproximativ în același timp cu producerea accidentului de mai sus, tot luni, doi copii, frați, de 11 și de 13 ani, erau luați în plin, în zona Bisericii Sf. Andrei din Burdujeni, de un autoturism, tot pe trecerea de pietoni. Sau în zona ei, căci polițiștii n-au stabilit încă dacă accidentul s-a petrecut exact pe „zebră”, cum afirmă puștanii, sau dincolo de ea, cum zice șoferul. Ploaia a șters urmele, s-a decretat. Dar ieri dimineață, în oraș a plouat peste tot.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI