“Cupa României” la Navomodele Machete clasa C

O varietate de modele de nave în holul CJ

Holul de la intrarea în Consiliul Județean Suceava găzduiește, în perioada 20-26 septembrie, exponate din cadrul „Cupei României” la Navomodele Machete clasa C.
 

La competiția organizată de Federația Română de Modelism, Consiliul Județean Suceava și Clubul Sporturilor Tehnico-Aplicative Suceava participă 70 de concurenți de la cluburile Sportul Studențesc București, CSM Bacău, Farul Constanța, Universitatea Galați, CSM Timișoara și CSTA Suceava, sportivi care prezintă peste 150 de machete de nave. CSTA Suceava participă la „Cupa României” la Navomodele Machete cu 13 concurenți care prezintă 20 de modele. „Cupa României” la Navomodele machete se desfășoară pe 7 clase de concurs și prezintă o varietate de modele începând cu nave de epocă și încheind cu ambarcațiuni moderne, toate executate în detaliu, în conformitate cu navele reale. În competiția care se va încheia pe 26 septembrie participă și machete de nave medaliate în cadrul Campionatelor Mondiale și Europene. „Este foarte interesantă această competiție și sunt plăcut surprins că ați adus aceste nave la munte, probabil că ați auzit de inundațiile de aici și vreți să ne ajutați. Mi se pare extrem de util ca elevii din școlile sucevene să poată veni aici să urmărească aceste nave și să primească explicații despre istoria lor”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. „Construcția acestor machete este mult mai complicată decât pare la prima vedere. Este un efort să reușești să realizezi nave în cele mai mici detalii, identice cu originalul, de la scară mare. Ideea realizării acestor machete de nave sau a aeromodelelor este de a oferi tinerilor o variantă a petrecerii timpului liber în afara calculatoarelor”, a declarat vicepreședintele FR de modelism Dan Lucian. „Cupa României” la Navomodele Machete clasa C este deschisă publicului larg între orele 8-16, intrarea pentru vizionarea exponatelor fiind gratuită.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI