“Lucrurile se îndreaptă pe un drum bun”

Vicepreședintele CJ Vasile Ilie a dialogat la Salzburg (Austria) cu directorul Erste Bank și cu președintele Institutului Regiunilor Europene
 

Specialiști pe proiecte ai Erste Bank sunt așteptați peste două săptămâni la Suceava în vederea analizării oportunităților de investiții în județ. Vicepreședintele CJ Sucea-va Vasile Ilie a declarat ieri că s-a întâlnit la Salzburg cu di-rectorul grupului de finanțare a infrastructurii și sectorului public din Erste Bank, Werner Weiss Raabl, cu care a discutat despre proiectele băncii în județul Suceava. Ilie a arătat că investițiile vizate sunt cele în microhidrocentrale, în Spitalul Județean de Urgențe și în Aeroportul Suceava. „Lucrurile se îndreaptă pe un drum bun și există condițiile să punem în practică proiectele convenite la vizita din Suceava”, a spus Ilie. El a adăugat că adoptarea legii parteneriatului public-privat face ca această colaborare între autoritățile sucevene și Erste Bank să fie „mai intensă și mai la obiect”. Ilie a amintit că Werner Weiss Raabl a vizitat la mijlocul lunii august mai multe obiective din județul Suceava în vederea analizării oportunităților de investiții, iar acum i-a spus că va reveni, peste două săptămâni, cu o echipă de specialiști pe proiecte ai băncii. Vicepreședintele CJ Suceava, a mai spus că la Salzburg s-a întâlnit și cu președintele Institutului Regiunilor Europene (IRE), Franz Schausberger, cu care a discutat despre relațiile existente între Buco-vina și Austria și despre proiectul comun, „Pelerin în Bucovina”. El a arătat că președintele IRE și-a exprimat intenția de a vizita județul Suceava și să este interesat în dezvoltarea unor parteneriate privilegiate între Suceava și regiuni din Austria. Vicepreședintele CJ Sucea-va participă la Salzburg la Conferința regiunilor și orașelor europene organizată de IRE privind asigurarea serviciilor publice în viitor și importanța universităților în cadrul regiunilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI