DSP ne sfătuiește să nu abuzăm de 112 !

Conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava face apel către populație să sune „cu responsabilitate” la 112 și numai în caz de urgențe, pentru a „nu bloca serviciul”.
 

Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Adrian Popescu, intervenția instituției vine după ce directorul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava a sesizat DSP că „o persoană solicită abuziv ambulanța de mai multe ori pe zi”. „Rugăm persoanele care solicită ambulanța să o facă în mod responsabil și doar în situații când e necesară, fiindcă altfel există rețeaua primară, există și serviciul de consultații la domiciliu în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță”, a spus Adrian Popescu. Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, dr. Daniel Martiniuc, ne-a precizat că, în general, lumea sună la 112 pentru probleme serioase, iar cazul pe care l-a sesizat DSP este unul de „dependență de ambulanță”. Persoana dependentă de ambulanță este o pensionară de 66 ani din cartierul sucevean Burdujeni, care de 3 ani sună de câteva ori pe zi la 112, anunțând că se simte rău. „Pacienta solicită ambulanța zilnic pentru monitorizarea tensiunii, pentru testarea glicemiei sau administrarea medicației și are preferințe legate de ce cadre medicale să vină”, a spus Adrian Popescu. Femeia respectivă suferă totuși de hipertensiune arterială oscilantă, cardiopatie ischemică și un diabet zaharat tip II, dar invocă și dureri imaginare, pentru ea nevoia de cei de la ambulanță fiind un fel de dependență psihică. De altfel, ea a fost și internată pentru a primi ajutor calificat. În astfel de cazuri, situația e delicată, întrucât legislația nu permite amendarea persoanelor care solicită abuziv ambulanța și nici nu există obligația ca acestea să plătească mașina solicitată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: