Primăria Suceava are bani suficienți pentru profesori

Drepturile salariale ale cadrelor didactice sunt asigurate până la finele anului Cadrele didactice preuniversitare sucevene își vor primi drepturile salariale până la sfârșitul anului 2010, dă asigurări șeful administrației locale, Ion Lungu.
 

Acest lucru este posibil ca urmare a recentei rectificări bugetare, în urma regularizărilor pentru trimestrul al IV-lea al anului suplimentul financiar fiind de 558.000 de lei. „Partea bună a rectificativului, cu toate minusurile și plusurile acestuia, este că, în final, regularizarea între trimestrele III și IV vine cu un plus de 558.000 de lei, fonduri repartizate pentru ultimele 3 luni ale anului învățământului preșcolar, primar și gimnazial. Cu această sumă, banii pentru școli vor ajunge până la sfârșitul lui 2010”, a declarat primarul Ion Lungu. Printr-o adresă a Direcției Generale a Finanțelor Publice, primăriei municipiului Suceava i s-a comunicat, în urma rectificării bugetului de stat pe anul 2010, potrivit OUG nr. 18, o suplimentare de 558.000 de lei a cheltuielilor cu sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale din învățământ. Astfel, pe total 2010, cheltuielile de personal din municipiul Suceava se ridică la 60,48 milioane lei, dintre care 8,25 milioane lei pentru învățământul preșcolar, 17,03 milioane lei pentru învățământul primar și 35,19 milioane lei pentru gimnaziu. În luna mai, înaintea primei rectificări bugetare din acest an, șeful executivului local, Ion Lungu, declara că primăria se afla la zi cu plățile personalului din învățământ și că deficitul de până la finele anului va putea fi apreciat doar o dată cu rectificativul de la Ministerul Educației Cercetării, Tineretului și Sportului. La acea dată, edilul-șef Ion Lungu critica finanțarea „per capita” a învățământului, relevând că școlile cu multe cadre didactice sunt puse într-o poziție financiară defavorabilă față de grădinițele cu educatori puțini, dar cu preșcolari din abundență.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI