“Este corect să (…) nu ni se caute nod în papură”

Adrian Porumboiu a declarat vineri, într-o conferință de presă organizată la Mopan SA, firmă de panificație din cadrul grupului Racova pe care îl conduce, că această firmă nu face evaziune fiscală și că plătește lunar taxe de 1,5-2 milioane de lei.
 

„Este corect să fim tratați și respectați și nu să ni se caute nod în papură”, a spus Porumboiu, făcând referire la un caz mediatizat local, când doi comisari ai Gărzii Financiare au depistat că la un magazin al firmei casiera nu bătuse în casă produse în valoare de 300 de lei, din cauză că era aglomerație. „Mi s-a părut și rămâne o situație derizorie”, a spus președintele grupului Racova. Porumboiu a spus că în județul Suceava Mopan SA are o cotă de piață de 42-46 la sută, dar că, potrivit documentelor de la Fisc, cota de piață a firmei este de aproximativ 90 la sută. „Odată cu majorarea TVA, evaziunea e și mai înflorită. Nu e treaba mea, e a celor care pot să o controleze. Nu ne putem transforma în comisari sau inspectori fiscali”, a spus președintele grupului Racova, arătând însă că își dorește o concurență loială. El a spus că regulile economiei de piață din România sunt de „Cartea junglei”, dar nu povestea pentru copii, ci una pentru adulți și a adăugat că nu este interesat de ceea ce fac firmele concurente și că problema sa este să fie competitiv pe piață. Porumboiu a mai spus că în mediul de afaceri din România situația, parcă legiferată, este să lovești în cel care plătește taxele și nu în cel care nu le achită.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI