A zburat porcul !

Când oarecine fixa, într-un anume context, ca reper temporal ziua, clipa când porcul avea să zboare, era clar că trimiterea era la nicicând și la cu neputință să se întâmple. N-aș fi scris aceste rânduri aici, la sute de kilometri de Dâmbovița, locul unde o întâmplare petrecută duminică, despre care probabil știți deja cu toții, pare să scoată o expresie consacrată din vocabular.
 

L.D. CLEMENT

O tânără despre care s-ar fi putut spune că era pe cale să devină femeie în toată firea, adică despre care s-ar fi putut presupune că e, de-acum, suficient de coaptă la minte, costumată în purcică, s-a lansat de bună voie și nesilită de nimeni, cu ceva ajutor, într-un „zbor” de câțiva metri pe un pian ieșit din uz. Ar fi fost extraordinar să nu i se întâmple nimic; sau, până la urmă, este extraordinar că și-a frânt (doar) spatele, nu gâtul; că încă mai suflă și trage la speranțe, pe când cu încă și mai mult nenoroc putea să zacă pe pat de flori. Dar întâmplarea din orașul lui Bucur a evidențiat cât se putea de bine un adevăr național și universal valabil, acela că nicio instanță (bănuiesc că organizatorii de spectacol cu orice preț, purtând, fără îndoială, cel puțin o vinovăție morală, se vor fi delimitat din capul locului – solicitând declarații de proprie răspundere – de urmările „ingeniozității” unor astfel de concurenți) de pe pământ nu te apără de propria prostie. Rândurile de mai sus pot părea crude, însă crude trebuie să fie, cel puțin pentru un urmărit efect didactic: gândește-te de două ori ce vrei să faci când te afli în preajma unui pian, fiindcă, vezi dumneata, cu pianul unii ajung virtuozi aplaudați, iar alții, pe pat de spital!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: