La a II-a ediție a manifestării

Serie națională de 5 târguri de toamnă „Produs în Bucovina”

Județul Suceava are în Registrul Național 78 de produse tradiționale din carne, 22 de produse lactate, precum și 200 de repere din sectorul meșteșugurilor
 

În perioada 24-26 septembrie, Consiliul Județean și Asociația „Produs în Bucovina”, cu sprijinul Iullius Mall, organizează, după cum v-am informat, cea de a II-a ediție a Târgului de toamnă „Produs în Bucovina”, manifestare urmând a avea loc în Suceava, Iași Cluj, Timișoara și București. La Suceava, inaugurarea oficială are loc vineri, la Iulius Mall din Lunca Sucevei, târgul debutând cu prezentarea standurilor participanților și cu un concert al Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”. „Am avut discuții cu asociația cu care am intrat în parteneriat și, împreună, am concluzionat că trebuie dinamizate acțiunile de promovare și de reclamă, astfel încât produsele din județul Suceava și Bucovina, tot ce este tradițional în acest domeniu, să poată fi vândute mai bine”, declară președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Potrivit șefului executivului, județul Suceava are înscrise la Registrul Național 78 de produse tradiționale din carne, 22 din lactate și 10 din alte categorii de produse. De asemenea, în același registru figurează și 200 de repere din sectorul tradițional al meșteșugurilor. Seria de 5 evenimente din țară va include expoziții cu vânzare de produse alimentare tradiționale și bio, prezentarea de meșteșuguri și tradiții bucovinene, de pachete turistice ale asociațiilor de specialitate, dar și spectacole cu artiști din județ. Cheltuielile cu organizarea Târgului de toamnă „Produs în Bucovina” se ridică la 600.000 de lei, CJ alocând suma de 140.000 de lei, reprezentând cheltuieli cu montarea scenei, transportul persoanelor și animalelor, cazarea și diurna artiștilor, precum și cu sacoșe, trăistuțe, broșuri, pixuri și autocolante. „Am încercat să reducem cheltuielile la minimul necesar, însă în așa fel încât să putem participa la toate cele 5 târguri”, explică șeful administrației județene, adăugând că în toate municipiile amintite vor fi deschise magazine sucevene de produse tradiționale. În 2010, prin renunțarea la organizarea unor acțiuni din calendarul cultural, Consiliul Județean a făcut economii de 600.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI