Prin noua lege a pensionării

Românii sunt “condamnați la muncă silnică pe viață”

Speranța medie de viață este de 72,5 ani, însă la bărbați de doar 68 de ani, adică de încă 3 ani după pensionare, arată vicepreședintele PRM Suceava, Marcel Murariu
 

Pensionarea obligatorie a bărbaților la vârsta de 65 de ani, din 2015, și egalizarea vârstei de pensionare dintre bărbați și femei până în 2015 este o măsură care lovește puternic în populația vârstnică a României. Așa opinează vicepreședintele Organizației Județene Suceava a PRM, Marcel Murariu, care a declarat, într-o conferință de presă, că, prin această decizie, precum și ca urmare a scăderii salariilor și a păstrării punctului de pensie la 39% din salariul mediu net, Guvernul condamnă românii la muncă silnică pe viață. Dl Murariu spune că, în conformitate cu datele ONU, în România speranța medie de viață este de 72,5 ani, însă la bărbați este de doar 68 de ani, adică de încă 3 ani după pensionare. Aceasta în comparație cu Grecia, unde speranța medie de viață este de 79,5 ani, țară care, la propunerea ridicării vârstei de pensionare la 63 de ani, a fost zguduită de proteste de amploare. Viceliderul PRM Suceava critică și stabilirea la 65 de ani a vârstei de pensionare, atât la femei, cât și la bărbați, opinând că demersul va lovi în reprezentatele sexului feminin, care, în țara noastră, au parte de condiții istovitoare de trai. „La noi, după ce a muncit toată viața, un pensionar va putea să se bucure de amărâta de pensie primită – dacă bucurie se numește asta – în medie doar 3 ani. Chiar dacă se spune că femeile trăiesc mai mult decât bărbații, acestea fac, de cele mai multe ori, două servicii: unul la locul de muncă și altul, neremunerat, în familie, la treburile casnice. În plus, femeile sunt cele care nasc și au grijă de viitoarea generație, care trebuie să muncească și să contribuie la constituirea fondurilor necesare plății pensiilor”, explică dl Murariu. El evidențiază că „sancțiunea” pentru pensionarea anticipată, prin diminuarea până la jumătate a pensiei cuvenite, este o altă măsură antipopulară a actualei puteri. Aceasta în condițiile în care șomerii de 45 de ani nu mai sunt angajați de nimeni și, cu siguranță, puțini sunt patronii care țin la lucru un bătrân de 65 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: