Orest Onofrei le dă PSD-iștilor peste nas cu “Bunicuța”

Senatorul sucevean lansează discret ideea că românii își doresc de fapt pensionarea la vârste cât mai înaintate Prim-vicepreședintele Organizației Județene Suceava a PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, le-a atras atenția celor din PSD că nu sunt conștienți de importanța promisiunilor pe care le fac către electorat.
 

Onofrei este de părere că, în ceea ce privește Legea unitară a pensiilor, PSD are față de electorat un comportament de bunicuță în relația cu nepoții și promite mai mult decât pot oferi părinții. Senatorul Onofrei a constatat că în ultima perioadă, social-democrații au reușit performanța de a inventa “parlamentarismul de hol”, pentru că, la decizii importante care se adoptă în Parlament, parlamentarii social-democrați părăsesc sala de ședință și se manifestă vehement pe holuri și la televiziuni. „Este o formă de lașitate politică”, a ținut să remarce senatorul, care a mai adăugat că în acest fel s-au manifestat deputații PSD la dezbaterea Legii unitare a pensiilor, unde, în loc să-și susțină punctele de vedere, au preferat să părăsească sala, amenințând cu atacul legii la Curtea Constituțională. Parlamentarul sucevean consideră că PSD a făcut o gafă politică de proporții când a părăsit sala la votarea unei legi ce face parte din arsenalul politic al formațiunii social-democrate, privind protecția socială. Orest Onofrei a mai ținut să sublinieze și că PSD are față de electorat un comportament de bunicuță față de nepoți care este probabil, „o lecție învățată de la Bunicuța”, dar că nu se poate să promiți nepoților mai mult decât părinții pot să ofere. El a mai arătat că PSD nu se poate disculpa de postura de apărător al pensiilor speciale și a pensiilor obținute pe alte criterii decât contribuția, a pensiilor obținute abuziv pentru invaliditate și pensionare anticipată, dar și al pensiilor speciale, inclusiv ale parlamentarilor. Din punctul de vedere al senatorului de Suceava, este greu de explicat cum PSD se opune majorării vârstei de pensionare, mai ales că fiecare om în prag de pensie dorește să-și continue activitatea cât mai mult. Senatorul PD-L a subliniat că noua Lege a pensiilor va aduce pensii corecte după munca prestată de fiecare, pensii decente și sigure, ca și pensii sigure pentru generațiile următoare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI