După 20 de ani

Dificil de presupus cum vom fi (dacă vom fi) și cum va fi după 20 de ani. De pildă pe când unii dintre cei care sunt acum în slujbe (dacă sunt, dacă mai sunt…), fie bărbați, fie femei, ar trebui să se pensioneze la 65 de ani. În ultimele zile am dialogat cu câțiva congeneri pe acest subiect, curios cum își văd ei acel orizont îndepărtat, curios și dacă părerile proprii s-ar potrivi cu ale lor.
 

L.D. CLEMENT

Reperele sunt relative într-un astfel de calcul, însă fiindcă în lipsa unor repere (fie că ești prea optimist, fie că ești sumbru pesimist) estimarea nu are bază de plecare, ne-am raportat la ce cunoaștem din ultimii ani și de acum. Astfel că ne-am văzut, aproape fără excepție, dacă nu fără elan, străduindune a face față contestărilor de tot felul venite din partea juniorilor, ne-am văzut pur și simplu șomeri, așteptând de câțiva ani ziua aceea în care să ne facem dosar de pensie. Care vom fi plecat din proprii neputințe, care vom fi fost dați după ușă pe motiv de oarece restructurări (se vor efectua restructurări și pe atunci, nu credeți?), care vom fi fost victimele unor poate că necesare operațiuni de eficientizare etc. Așa că am ajuns la concluzia că nu vom lucra nicidecum mai mult, ci că doar vom căpăta pensia mult mai târziu. Dar oare cum va arăta fondul de pensii în 2030? Dumneavoastră ce credeți?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: