Mopan Suceava dă vești bune clienților

Prețul pâinii nu se va scumpi până la finele anului 2010

Adrian Porumboiu, acționarul majoritar al firmei care produce pâinea în județ, susține că nu sunt motive de majorare a prețului Prețul pâinii produse în fabricile Mopan SA din județul Suceava nu va fi majorat în următoarele 4 luni dacă nu se majorează prețul utilităților.
 

Anunțul a fost făcut ieri chiar de președintele grupului de firme Racova (din care face parte și firma MOPAN SA), Adrian Porumboiu, care a menționat că prețul pâinii este deocamdată „cel mai gingaș preț într-o economie”. Adrian Porumboiu a declarat, într-o conferință de presă, că principalul producător de produse de panificație din județ, Mopan SA, societate aflată în grupul de firme Racova, pe care îl conduce, nu va majora prețurile în următoarele 4 luni dacă nu se vor înregistra creșteri la utilități. El a spus că preferă să mențină actualul preț și să aibă un profit în marja de 3 până la 5 %, urmând să câștige din rulaj, decât să crească nejustificat prețul produselor. „Nu alergăm după un profit de 15-20%. Pe mine mă mulțumește și un profit în marja de 3-4 sau 5% care să fie însă o constantă pe o durată lungă. Afacerea trebuie să fie de durată și nu de tipul venit, lovit, dispărut”, a explicat presei Adrian Porumboiu. El a mai spus că și în țările cu tradiție în panificație marja de profit este de aproximativ 5%. „Prețul pâinii e cel mai gingaș preț dintr-o economie. Nu te poți juca cu prețul pâinii, ridicând prețul, fiecare, când vrea. Trebuie foarte multă logică în ceea ce conține acest preț”, a mai spus Porumboiu. El a evitat să comenteze declarațiile unor reprezentanți din panificație potrivit cărora prețul pâinii va crește cu 30-40% din cauza creșterii prețului grâului. Adrian Porumboiu a precizat că Mopan SA Suceava a achiziționat întreaga cantitate de grâu necesară până la următoarea recoltă, de aproximativ 50.000 de tone, de la firmele din grup și a subliniat că în acest an grâul obținut de grup este de cea mai bună calitate, ceea ce va permite ca și produsele să fie de calitate superioară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: