După o săptămână în fața ușii

Gimnaziștii de la Costâna au intrat la ore în școala lor

Elevii de gimnaziu de la Costâna au intrat ieri la ore, în propria școală, după o săptămâna de proteste în fața ușilor clădirii. Astfel, în această localitate funcționează în continuare clase V-VIII.
 

„Clasele a V-a și a VI-a vor învăța comasate, clasa a VII-a separat, întrucât are 23 de elevi, iar clasa a VIII-a va funcționa cu 10 elevi. Ei vor învăța cu profesori titulari de la școala de centru din Todirești. Încadrarea s-a făcut prin repartizarea orelor respective la profesorii de acolo”, a declarat ieri insp. Laura Hacman, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Școlar Suceava. Ea a mai spus că pentru a forma o clasă a VIII-a mai era nevoie de încă un elev, pe lângă cei 9 existenți în Costâna, dar că părinții au rezolvat problema. Mai precis o familie are în grijă o elevă din alt județ, care va urma până la urmă cursurile la Costâna. La Școala de la Cotu Dobei, problema nu era încă rezolvată, cei 13 copii de clasele I-IV neaflându-se ieri la școala unde fuseseră repartizați. Potrivit unei persoane din școală, cu care am vorbit al telefon, primarul de la Fântânele și directoarea școlii coordonatoare au purtat discuții ieri pe acest subiect, dar nu se cunoștea rezultatul. „Din câte știu eu, încearcă primăria să închirieze un microbuz pentru transportul copiilor la Bănești. Era vorba că elevii vor merge la școală de luni”, a precizat interlocutorul nostru. Reamintim că ciclul V-VIII de la Școala Costâna și clasele simultane I-IV de la Cotu Dobei au fost desființate, întrucât nu aveau numărul legal de elevi pentru a funcționa. Părinții nu au fost de acord însă și nu și-au lăsat copii să intre în școli timp de 4 zile. La Costâna, cei circa 50 de elevi ar fi trebuit să facă naveta la Todirești, iar la Cotu Dobei elevii au fost repartizați la școala de centru din Bănești, urmând să fie transportați cu un microbuz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: