În urma unei rectificări a bugetului județean

Câte 5000 de lei familiilor rămase fără case la inundații

În comunele Zamostea și Zvoriștea, 9 familii vor fi strămutate întrucât locuințele lor, deși n-au fost inundate, riscă a se prăbuși din cauza unor rupturi ale malurilor
 

Consiliul Județean Suceava a decis, în ședința extraordinară de ieri, să aloce câte 5.000 de lei celor 150 de familii ale căror case au fost distruse la inundațiile din luna iunie, câte 2.500 de lei proprietarilor celor 1.187 case ce au fost avariate de inundații și câte 30.000 de lei unor familii care trebuie strămutate. Șeful executivului județean, Gheorghe Flutur, a declarat într-o conferință de presă susținută imediat după terminarea ședinței că, din sumele primite din sponsorizări, 3 milioane de lei urmează să fie alocate familiilor ale căror locuințe au fost distruse sau avariate de inundații. Astfel, cele 150 de familii ale căror case au fost distruse de inundații vor primi câte 5.000 de lei, pe lângă cei 5.000 de lei acordați imediat după inundații, pentru plata lucrărilor de reconstrucție și materialele de construcție, iar cele 1.187 familii ale căror case au fost avariate vor primi câte 2.500 de lei. Gheorghe Flutur a mai spus că în comunele Zvoriștea și Zamostea, 9 case sunt în pericol de prăbușire din cauză că apa râului a rupt malurile. El a explicat că, în cazul acestora, casele nu au fost nici inundate și nici avariate, dar că riscă să se prăbușească și că familiile trebuie să fie strămutate. Președintele CJ Suceava a menționat că, pentru strămutare, administrația județeană va acorda fiecărei familii din cele nouă câte 30.000 de lei, după ce autoritățile locale vor asigura terenul necesar noilor construcții. Totodată, din sponsorizările primite de CJ Suceava se vor aloca 500.000 de lei pentru repararea unor căi de acces din comuna Sucevița și 1,6 milioane de lei pentru repararea unui pod rutier din Mitocu Dragomirnei, care face legătura spre Mănăstirea Dragomirna. CJ Suceava a rectificat vineri bugetul județean cu 14 milioane de lei, din care 10 milioane din sponsorizări și patru milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: