8 amenzi de câte 1000 de lei pentru taximetriștii care nu au pornit aparatul de taxat

Există și taximetriști care consideră că e mai bine să aprecieze ei înșiși contravaloarea serviciilor, relevă viceprimarul Harșovschi
 

În perioada august – septembrie a.c. controlorii Primăriei Suceava au dat 8 amenzi de câte de 1.000 lei fiecare transportatorilor de persoane în regim taxi care nu au folosit aparatul de taxat. Conform ultimelor modificări legislative, din 14 septembrie, pe lângă amendă se aplică și măsura complementară de suspendare, pe o perioadă de o lună, a autorizației taxi. Aceste prevederi vizează modul de tarifare a serviciului care defavorizează clientul sau care intră sub incidența evaziunii fiscale la plata serviciului de transport în regim de taxi, fără eliberarea bonului client aferent. Noua măsură a fost aplicată într-un singur caz, contravenientul fiind, aflăm, Dorel C. Tănase, posesor al autorizației taxi nr. 96/31.03.2008. Viceprimarul Lucian Harșovchi spune că, în ciuda faptului că pe autovehiculele taxi și în interiorul acestora există un autocolant cu inscripția „Cursa efectuată fără aparatul de taxat în funcțiune este gratuită”, există și taximetriști care consideră că e mai bine să aprecieze ei înșiși contravaloarea serviciilor. „Persoanele fizice autorizate nu plătesc impozit după cât câștigă, ci la Finanțe, în baza unei estimări făcute la începutul anului. Este clar că taximetristul nostru avea ca principal scop să înșele călătorii și să perceapă mai mult decât era nevoie pentru o cursă. Suntem siguri că acest lucru nu este în favoarea clienților, pentru că mulți dintre ei plătesc, în cele din urmă, suma cerută, însă fără a primi vreun bon”, precizează Harșovschi, adăugând că taximetristul în cauză va fi exclus de la următoare sesiune de atribuire autorizații taxi, care va avea loc peste aproape 2 ani.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI