La tarifele de cazare în căminele Universității Suceava

Studenții cu părinți cadre didactice sunt simțitor avantajați

Tarifele de cazare în căminele Universității Suceava au fost majorate în anul academic 2010-2011, dar nu atât cât ne-am fi așteptat în condițiile crizei actuale. Ele variază anul acesta între 80 lei și 330 lei, față de 65-305 lei în 2009-2010.
 

Cei mai avantajați la buzunar sunt studenții admiși la învățământul fără taxă cu părinți cadre didactice, pentru ei tarifele fiind de 80 lei/lună în Căminul 1, în camere cu 4 locuri, 140 lei în Căminul nr. 2, în camere cu 3-4 paturi, 155 lei la Căminul 3, unde sunt numai camere cu două paturi, 160 lei la Căminul 4, în camere de două paturi și 150 lei în camere cu 3 locuri, tot la Căminul 4. Urmează cei de la învățământul fără taxă, pentru ei tarifele fiind cuprinse între 135 și 215 lei, în funcție de căminul în care sunt cazați. Stabilit în funcție de subvenția acordată de Ministerul Educației până la 30 mai 2010, tariful de cazare propus pentru studenții la învățământul fără taxă și pentru studenții cu părinți cadre didactice, bursieri ai statului român sau orfani de ambii părinți vor putea fi modificate de reprezentanții universității, dacă și subvenția va fi modificată. Cazarea lunară în Căminul 4, cât jumătate din salariul minim Studenții care nu au reușit pe locuri subvenționate vor plăti cel mai mult: 250 lei de persoană în Căminul 1, 310 lei la Căminul 2, 325 lei la Căminul 3 și 320-330 la Căminul 4. Studenții orfani de ambii părinți și studenții străini bursieri ai statului român de la învățământul de zi, fără taxă, vor achita același tarif ca studenții ce studiază fără taxă și care au părinți cadre didactice. În cele 4 cămine al sale, Universitatea Suceava pune la dispoziția studenților peste 900 de locuri, dar în fiecare an cerința este mult mai mare decât oferta. Pentru anul academic următor, cazarea studenților se va face începând cu data de 22 septembrie 2010 – pentru cei din anii IV și III, pe 23 septembrie se vor caza studenții din anii I și II, iar pe 24 septembrie – familiștii, masteranzii și cei care au întârziat (motivat) la datele anterioare. Cu toții trebuie să prezinte însă, obligatoriu, la cazare, o copie după buletinul sau cartea de identitate. Studenții cu părinți cadre didactice, cei proveniți de la casele de copii și orfanii de ambii părinți mai trebuie să aibă la ei și acte doveditoare semnate și ștampilate de instituțiile de pe raza județului de proveniență.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI