„Nu pricep cu ce sunt câmpulungenii mai prejos ca alții”

Agenții economici din turism au fost mai afectați decât se credea prin anularea ediției din acest an a Festivalului internațional de folclor „Întâlniri bucovinene”, care aducea anual în localitate peste o mie de oaspeți din țară și străinătate.
 

Reamintim că manifestarea a fost inițial amânată și apoi anulată, la cererea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pe motiv că, după inundațiile catastrofale din județ, s-a impus o redirecționare a fondurilor spre ajutarea sinistraților. Afaceriștii câmpulungeni au înțeles motivul, dar le este greu să accepte că, în timp ce la Câmpulung s-a sistat ospeția și distracția, în alte localități nu s-a pus problema decât cel mult de modificare a denumirii unor manifestări. De pildă, chiar orașul de domiciliu al președintelui Flutur, Gura Humorului, a organizat în acest an inclusiv distracții nocturne, sub genericul „Nopțile Humorului”. Hotelierii câmpulungeni trăiesc cu impresia că localitatea lor a fost tratată nedrept de autoritățile județene din acest punct de vedere. „ Nu pricep de ce sunt câmpulungenii mai prejos ca alții. Nu știu de ce la Humor se poate face mereu câte ceva pentru turism și pentru dezvoltarea zonei, iar Câmpulungul parcă e penalizat și trebuie mereu sacrificat. În plus, această indecizie a autorității locale ne-a afectat la fel de mult ca anularea manifestării. Este inacceptabil pentru turiști să te bâlbâi astfel, ba că faci, ba că nu faci o manifestare internațională. Oamenii se simt mințiți și nu mai calcă pe aici data viitoare. Noi, ca și alți agenți economici din turism, am încercat de fiecare dată să sprijinim autoritățile în organizare și nu pot înțelege de ce au sistat totul fără să fim mă-car anunțați. Am aflat din presă”, a spus joi, la o reuniune pe teme de turism, dl Ionel Focșa, directorul SC. Rarău-Turism SA, firmă ce deține structuri de cazare în municipiu. Aceeași sursă a amintit și de temerile locale referitoare la celelalte manifestări din calendarul anual al municipiu-lui, precum Târgul Lăptarilor, despre care nu se știe dacă va avea loc, dar și la alte domenii în care Câmpulungul e deficitar și care afectează turismul. „La fel e și în ce privește drumurile, cele de la noi se repară mereu la urmă. În alte părți se fac investiții în pârtii și alte dotări, dar la noi se începe câte ceva și apoi se lasă totul încremenit. Pentru Câmpulung mereu nu sunt bani și nu este loc. Este nedrept, pentru că localitatea, așa mică precum este, s-ar putea sălta prin turism. Au demonstrat atâtea orășele din străinătate că se poate trăi din acest domeniu, dar Câmpulungul pare că nu poate învăța de la alții nimic. Sau nu este lăsat”, a mai adăugat Focșa.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI