Aproape jumătate din pacienții UPU ar putea fi tratați în alte spitale sau la medicii de familie

Este de părere președintele CJ, Gheorghe Flutur Circa 40% dintre pacienții care ajung la Unitatea Primire Urgențe de la Spitalul Județean Suceava ar putea fi tratați la spitalele din zona lor sau la medicii de familie, ca să nu aglomereze nejustificat urgențele sucevene, a declarat președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, cu prilejul redeschiderii spitalului vechi.
 

“De când am preluat spitalul am încercat să văd unde se rupe cercul. Va trebui să facem ceva ca să folosim toate verigile, nu să aglomerăm urgențele. 40% din oamenii veniți aici puteau fi tratați la Vatra Dornei, la Câmpulung, Humor, la medicii de familie și să-și rezolve problema. Bolnavii sar peste niște etape și se prezintă direct la Spitalul Județean”, a spus președintele. Potrivit precizărilor lui, câteva spitale din județ au primit bani pentru anumite lucrări, cum ar fi cel de la Gura Humorului, pentru mansardare, Fălticeni și Vatra Dornei, care funcționează într-o clădire foarte veche și nesigură. Plus că acest spital din urmă se află la circa 100 km de Suceava, iar bolnavilor de acolo le-ar fi mult mai simplu să se trateze la ei acasă în condiții bune. Problema relatată de președintele CJ este foarte veche și nici reorganizarea UPU, nici preluarea cazurilor conform unor coduri nu au putut elimina aglomerația de acolo. În continuare se prezintă și persoane care nu au urgențe reale. Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Râmbu, declara recent că, prin sprijinul DSP și CAS, s-ar putea rezolva problema asistenței medicale primare: „Cu centre de permanență în fiecare cartier din oraș, cu medici de familie, să se facă un triaj, mai ales în weekend, și să se dirijeze la spital doar urgențele adevărate. Personalul din Unitatea de Primire a Urgențelor este sufocat pur și simplu, toți sunt epuizați. Noi încercăm să le dăm tot sprijinul, dar sunt prea puțini față de numărul mare de prezentări. Medicul de urgență este cel mai bine pregătit, este deasupra specialistului și lucrează la foc automat; dar nu în ritmul ăsta!”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI