13 taximetriști-pirat, amendați cu câte 25.000 de lei

Unui șofer care a protestat, parcându-și în fața sediului primăriei microbuzul condus fără plăcuțe și certificat de înmatriculare, i se va întocmi dosar de urmărire penală
 

În urma controalelor din august și septembrie, lucrătorii Biroului „Autoritatea locală de transport” al Primăriei Suceava și cei ai Serviciului Poliției Rutiere au aplicat 13 amenzi în valoare de 25.000 lei fiecare, iar ca măsură complementară au reținut plăcuțele și certificatele de înmatriculare ale autovehiculelor folosite pentru transport ilegal de persoane, informează viceprimarul Lucian Harșovschi. Descinderile au avut ca tematică eliminarea pirateriei în domeniul transporturilor de persoane, amenzile fiind date conform Legii nr. 38/2003 privind transporturile în regim de taxi și de închiriere. „Aceste măsuri au dus la descurajarea multor persoane care practică transportul de persoane din Suceava spre localitățile din jur. Cu toate acestea, o parte din transportatori au început să recurgă la diverse șiretlicuri, precum îmbarcarea călătorilor din alte zone decât cele vizate de echipele de control și chiar la schimbarea mijloacelor de transport. Este adevărat că sancțiunile sunt drastice, constând în amendă contravențională de 25.000 lei și reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare, însă, în cele din urmă, s-a dovedit că doar aplicarea acestora este în măsură să potolească afluxul de «pirați» care aveau deja «o afacere» profitabilă fără a plăti impozite și taxe”, a declarat Lucian Harșovschi. Viceprimarul a dat exemplul unui conducător auto care, surprins în „acțiune” și „taxat” cu 25.000 de lei și ridicarea plăcuței de înmatriculare, în formă de protest, și-a parcat, pe timpul nopții de 15 înspre 16 septembrie, microbuzul în fața primăriei. Ca urmare, pe lângă sancțiunea contravențională cu pricina, șoferul în cauză riscă și una penală, organele de poliție sesizându-se pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat și fără certificat de înmatriculare. „Poliția urmează a își face treaba, conform legii”, ne-a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI