După doar două săptămâni de la numire

Noua directoare de la DSP nu mai vrea funcția

Ea a solicitat Ministerului Sănătății eliberarea din funcție și așteaptă decizia lui “Am solicitat eliberarea din funcție, din motive personale, aștept răspunsul Ministerului Sănătății”, ne-a declarat ieri directoarea executivă a Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Ingrid Kurk Irimescu, la doar două săptămâni după ce a fost numită interimar pe această funcție, de minister.
 

Dr. Kurk a mai declarat că nu s-a hotărât ce va face în continuare, referitor la eventuala sa revenire la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, de unde a fost transferată. Începând din 16 august, pe motiv de reorganizare a direcțiilor de sănătate publică din țară, toți directorii acestor instituții au fost eliberați din funcție de Ministerul Sănătății. În acest context, ministerul a decis ca dr. Ludovic Abiței, care până atunci fusese director al Controlului în Sănătate Publică din cadrul DSP, să preia cu delegație atât atribuțiile de director adjunct în sănătate publică, cât și cele de director executiv, în locul dr. Alexandru Lăzăreanu, începând cu data de 19 august, până la organizarea unui concurs. Interimatul dr. Ludovic Abiței a durat vreo 13 zile, întrucât, prin ordin al ministrului, începând cu 31 august a fost detașată de la DGASPC Suceava și promovată, pe o perioadă de 6 luni, în funcția publică vacantă de director executiv al DSP Suceava dr. Ingrid Kruk Irimescu, medic de medicina muncii. Tot atunci, dr. Abiței a fost plasat pe postul de director adjunct, dar la câteva zile și-a dat demisia, pe motiv că a fost „discreditat”, prin revenirea „cu o treaptă mai jos”, mai ales că nici nu i s-a cerut părerea. Ulterior s-a răzgândit și a acceptat să rămână director adjunct cu delegație, ca s-o ajute pe noua directoare. În condițiile actuale, întrebat ieri dacă ar accepta din nou numirea ca director executiv, în locul dr. Kruk Irimescu, dr. Abiței ne-a declarat: „Nu știu dacă voi accepta funcția de director executiv, aplic principiul englezesc: voi vedea cum trec podul când ajung la el. Deocamdată, sunt director adjunct cu delegație”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: