Pentru a susține cauza județului Suceava

Flutur merge din nou în Parlamentul European

Județul Suceava își va trimite reprezentanții până la Parlamentul European (PE) pentru a susține cererea privind alocarea unor sume de bani din partea Fondului de Solidaritate al UE în vederea înlăturării efectelor inundațiilor din vara acestui an.
 

Gheorghe FLUTUR

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (PD-L), a declarat, în cursul zilei de ieri, că intenționează să susțină în cadrul Comisiei de bugete din PE solicitarea pentru alocarea de fonduri în vederea îndepărtării efectelor inundațiilor din această vară așa cum a făcut-o și în primăvara anului trecut când a susținut activarea Fondului de Solidaritate pentru inundațiile din vara anului 2008. „Suceava dorește să-și susțină cauza în Parlamentul European ca și anul trecut”, a explicat șeful executivului județean, care, printre altele, este și membru al Comitetului Regiunilor (CoR). El a spus că, din informațiile pe care le deține, PE ar putea lua în discuție activarea Fondului de Solidaritate al UE până la sfârșitul acestui an. Guvernul a transmis oficial, în data de 31 august, Comisiei Europene aplicația pentru acordarea de ajutor financiar din Fondul de Solidaritate, ca urmare a inundațiilor din această vară, decizia Comisiei fiind așteptată în octombrie, iar aprobarea Parlamentul European și a Consiliului, până la finalul anului. Președintele CJ Suceava a susținut la începutul anului 2009, în Comisia de bugete a Parlamentului European, activarea Fondului de Solidaritate pentru înlăturarea efectelor inundațiilor din vara anului 2008, iar România a primit din Fond suma de 11,8 milioane de euro pentru 5 județe afectate de inundațiile din 2008, din care suma de 4 milioane de euro a fost repartizată județului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: