Toți sucevenii au apa caldă

„Ne-am ținut și noi o dată de cuvânt”, relevă primarul Ion Lungu Cu o săptămână întârziere, sucevenii din zona străzilor Ciprian Porumbescu și Mihai Viteazul, pe care au fost înlocuite conductele de termoficare, au în sfârșit apă caldă la robinete.
 

Reluarea serviciului, aflăm, s-a făcut de luni dimineața, astfel încât elevii și cadrele didactice din perimetrul în cauză au putut să facă o baie ca lumea înainte de merge la deschiderea noului an școlar. „S-a lucrat destul de bine săptămâna trecută și am reușit, măcar o dată, să ne ținem de cuvânt, începând de luni și locuitorii din zona străzii Mihai Viteazul având apă caldă. Acum, practic tot orașul beneficiază de acest serviciu, un lucru destul de dificil din punct de vedere financiar în actualele condiții economice”, arată primarul Ion Lungu. De pe urma întârzierii cu pricina a avut de suferit circa 10% din populația municipiului, respectiv cea ale căror apartamente sunt branșate la punctele termice lăsate fără conducte de alimentare cu energie termică. Vina aparține firmei ieșene Incom, care nu și-a respectat angajamentul de a da gata lucrările pe 6 septembrie, atunci când Termica a revenit la programul regulat de furnizare a apei calde. Operațiunea trebuia să se petreacă pe 1 septembrie, după o lună de revizie a instalațiilor CET, de reabilitare a unor porțiuni din rețelele de transport și distribuție, precum și după înlocuirea magistralei de transport a agentului termic de peste râul Suceava, afectată de puhoaiele de la sfârșitul lui iunie. Execuția a fost prelungită cu încă o săptămână, un la doilea pilon al podului tehnologic de utilități (pe lângă cel dezafectat de viitură) având nevoie de intervenții de consolidare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI