Nici americanii nu știu cine l-a împușcat pe Kennedy

După 10 ani, un sucevean află oficial, că nu se știe cine i-a furat radiocasetofonul auto > Între timp nici radiocasetofoanele nu mai sunt la modă… În anul 2000, în noaptea de 12/13 iunie, autoturismul marca Jeep Cherokee Limited, aparținând suceveanului Ioan Herghelegiu, a fost spart, din interior sustrăgându-se un radiocasetofon auto, marca Daewoo. Prejudiciul estimat la acea dată a fost de 3.000.000 de lei.
 

După 10 ani de cercetări și anchete asidue ale celor în drept, păgubașul primește, în sfârșit, acasă, o depeșă purtând antetul Parchetului de pe lângă Judecătorie! Cu răsuflarea tăiată de emoție, suceveanul află din plicul magistraților că dosarul a fost rezolvat: autorii nu au fost de găsit… Află în schimb că urmărirea penală a fost începută in rem, că fapta este prevăzută și pedepsită de articolele 208 și 209 ale Codului penal și că în cauză este de-a face cu furt calificat. Tot din epistolă, dar numai după ce consultă un dicționar de termeni juridici, din care se prinde ce va să zică „in rem”, adică ceva unde nu e necesară cunoașterea persoanei făptuitorului, suceveanul mai află că, întrucât au trecut 10 ani, acțiunea penală nu poate fi exercitată, pe motiv de prescripție a faptei. Așa că… având în vedere și luând în considerare, cauza se clasează, adaugă procurorii. Care îl asigură că toate cheltuielile judiciare cad în sarcina statului. Suceveanul a… achiesat fără remușcări soluției date de magistrați, mai ales că, după 10 ani, însăși noțiunea de casetofon auto s-a cam clasat și, în nesperata situație în care prejudiciul ar fi fost recuperat, de unde făcea rost, într-o lume superdigitală, de casete audio? Totuși, a fost mulțumit în forul său interior că nu a primit înștiințarea peste 20, 30 sau chiar 40 de ani, când cine știe ce se mai inventa în materie de tehnologie și se muta, dacă nu dădea colțul, spre exemplu, pe Lună sau Marte? Îl costa o călătorie interplanetară în plus pentru a veni pe Pământ, ca să intre, la vechea adresă, în posesia scrisorii Parchetului? Îl cam costa… Ori te pomenești că aselenizau/amartizau anchetatorii cu radiocasetofonul omului în dinți?! Păgubașul are și o satisfacție personală. Secretă, dar totuși satisfacție: au organele noastre o determinare specifică și o aplecare minuțioasă asupra dosarelor, că ani de zile de-ar trece și tot le dau de cap! Păi, n-au trecut 10? Și nu s-a dat soluția? Pffuai!… La urma urmei, ce atâta pagubă-n ciuperci: americanii știu, la ora actuală, cine l-a omorât pe Kennedy? Și nu mai fac atâta gât. Nici in rem, nici in personam…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI