Locuitorii din Burdujeni-sat nu se racordează la apa potabilă adusă la poartă prin Programul ISPA

„Este bine de știut ce consum avem, astfel încât să nu existe probleme, întrucât, dacă stagnează mai mult pe conductă, apa s-ar putea să nu mai fie potabilă”, arată Ștefan Groza, șeful ACET
 

Conducerea municipalității sucevene face apel la locuitorii cartierului Burdujeni-sat să înainteze firmei de utilități ACET cereri de racordare la noua rețea, construită cu fonduri comunitare în cadrul Programului ISPA. Deși firma executantă, TMUCB, a finalizat inclusiv bazinele de stocare și stațiile de pompare, serviciul nu poate fi pe deplin funcțional din cauza numărului neacoperitor de burdujeneni care au cerut branșarea efectivă în sistem. Șeful executivului local, Ion Lungu, a cerut o inventariere a potențialilor beneficiari, remarcând că unii dintre ei sunt plecați în străinătate sau lipsesc de la domiciliu din alte diferite motive. „Bazinele noi nr. 1, 2 și 3 de pe Dealul Mănăstirii din Burdujeni sunt operaționale, putând fi umplute cu apă. Mai sunt încă niște aspecte legate de strategia celor de la ACET, de a umple conductele și de a ține apa în parametri de potabilitate. De aceea, fac un apel la cetățenii din Burdujeni-sat, cei care vor să se racordeze la rețelele de apă și cele de canalizare, să o facă atât timp cât firmele executante sunt în zonă. Aceasta pentru că, nu de puține ori, s-a întâmplat ca, după ce societățile au părăsit zonele respective, oamenii să vină, retroactiv așadar, cu cereri și dorința de a se racorda la serviciul de apă și canalizare. Este un lucru destul de nedorit, pentru că presupune o nouă intervenție, mobilizarea de muncitori și utilaje, și chiar afectarea străzilor proaspăt reparate”, a declarat primarul Lungu. Directorul general al ACET, Ștefan Groza, precizează că salariații „Servicii clienți” ai societății, împreună cu reprezentanții Biroului Județean de Metrologie Legală, merg din poartă în poartă și, după ce sigilează contoarele, serviciul este disponibil. „Am luat străzile de la un capăt la altul, să vedem dacă locuitorii de acolo și-au făcut legătura de la contor la instalația individuală. Este bine de știut ce consum avem, astfel încât să nu existe probleme, întrucât, dacă stagnează mai mult pe conductă, apa s-ar putea să nu mai fie potabilă”, arată Ștefan Groza. Locuitorii din cartierul Burdujeni-sat ar fi trebuit să se bucure de beneficiile apei reci curente încă de pe 15 iulie. Executantul Pfeiffer nu s-a încadrat în graficul de execuție stabilit, un altul asumat stabilind pentru furnizare data de 15 august. Operatorul a trecut la alimentarea efectivă tocmai la 1 septembrie, după două alte săptămâni de curățire a conductelor și de efectuare a probelor aferente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: