Contribuțiile pentru drepturile de autor pot fi declarate și plătite la un singur ghișeu

> Casa Județeană de Pensii și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și-au delegat reciproc angajați care să se ocupe de preluarea declarațiilor și încasarea obligațiilor în cauză
 

Persoanele care, potrivit OUG nr.58/2010, realizează venituri de natură profesională, altele decât cele salariale, respectiv din drepturi de autor și/sau din activități desfășurate în baza contractelor/convențiilor, pot depune declarațiilor privind contribuțiile individuale de asigurări sociale și de asigurări pentru șomaj la alegere, la una dintre cele două instituții implicate. Astfel, pentru a se veni în întâmpinarea contribuabililor, Casa Județeană de Pensii și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și-au delegat reciproc angajați care să se ocupe de preluarea declarațiilor și încasarea obligațiilor în cauză. „Declararea se poate face la una dintre cele două instituții, pentru ambele obligații, contribuabilul având posibilitatea de a-și achita aceste contribuții într-un singur loc. În acest sens, cele două instituții și-au delegat reciproc funcționari pentru a putea prelua ambele tipuri de declarații”, declară directorul executiv AJOFM, Aurelia Focșa. În vederea eficientizării și fluidizării activității generate de aplicarea respectivelor prevederi legale, dar și pentru a se veni cu măsuri concrete în sprijinul contribuabililor, același mesaj este transmis și de conducerea Casei Județene de Pensii. „S-a dispus delegarea unei persoane din cadrul Casei Județene de Pensii Suceava la sediul Agenției Județene de Ocupare a Forței de Muncă Suceava, în vederea preluării declarațiilor și a încasării contribuțiilor individuale”, face cunoscut directorul executiv al CJP, Camelia Chitul. Modificări a suferit și programul de relații cu publicul, în perioada 20-24 septembrie acesta prelungindu-se până la ora 19, sâmbătă 25 septembrie lucrându-se până la ora 13, iar luni, 27 septembrie, până la ora 18.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI