Acatrinei se pune în calea desființării Curții Constituționale

Președintele Organizației Județene Suceava a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei, sare în apărarea Curții Constituționale.
 

Liderul județean PRM s-a declarat, într-o conferință de presă, în dezacord cu o parte a oamenilor politici care se plâng că România este condusă de această structură fundamentală a statului român. Dl Acatrinei susține că singura instituție care mai apără drepturile cetățenilor, aplicarea corectă a legilor și a prevederilor actului suprem este Curtea Constituțională. Ex-senatorul PRM de Suceava condamnă lupta dintre partide pentru desemnarea reprezentanților proprii, mai ales poziția PD-L, care a intenționat să acapareze și să subjuge intereselor sale politice acest organism de importanță capitală. În opinia lui Gheorghe Acatrinei, acest demers a avut loc pe fondul mulțimii de acte normative neconstituționale aprobate de Guvernul Boc, precum și al încălcării repetate a prevederilor Constituției de către președintele Traian Băsescu. „Este singura instituție care a mai rămas să apere interesele celor mulți din România”, subliniază liderul peremist județean. Domnia sa critică vehement propunerile de desființare a Curții, precum cea venită din partea vicepreședintelui PNL, Teodor Meleșcanu, fost candidat la un fotoliu de magistrat constituțional. „Curtea Constituțională trebuie să fie apărată nu nu-mai de către Parlament, ci și de fiecare dintre noi, pentru că acesta este singurul garant al respectării Constituției și legilor țării”, relevă președintele Organizației Județene Sucea-va a Partidului România Mare, Gheorghe Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: