Captură masivă de țigări la frontieră

O căruță încărcată cu 39.450 de pachete de țigări de contrabandă a fost abandonată sâmbătă noapte de trei necunoscuți > În urmă cu o lună, polițiștii de frontieră confiscau dintr-o lovitură o altă cantitate record de țigări – 30.660 de pachete
 

Trei necunoscuți au abandonat sâmbătă noapte, în zona de frontieră, o căruță plină cu o cantitate record de țigări de contrabandă. N-ar fi lăsat-o de izbeliște nici în ruptul capului dacă nu le-ar fi stricat socotelile polițiștii de frontieră ce dețineau informații că, în noaptea respectivă, urma să se desfășoare o activitate de contrabandă în zona lor de competență. Cu ochii în patru, atenți pe aparatele de supraveghere, polițiștii au observat, pe la ora 0.45, în apropierea frontierei, o căruță și 3 persoane în jurul ei, persoane ce nu aveau ce căuta în acel loc decât cu un singur scop. Când au observat frontieriștii în apropiere, cele 3 persoane au fugit care încotro, abandonând cal și căruță, dar mai ales încărcătura. Polițiștii au găsit în atelaj nu mai puțin de 39.450 de pachete de țigări ce urma să ia drumul pieței negre sucevene. 2000 de pachete, marca “Doina”, aveau timbru de R. Moldova, 37.450, marca LM, aveau timbru de Ucraina, valoarea lor totală fiind de 311.920 de lei. Toată situația s-a transformat într-o cauză penală ce va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți. Între timp, lucrătorii Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea identificării celor 3 persoane, care au fugit abandonând căruța. O altă captură consistentă de țigări, făcută dintr-o lovitură de polițiștii de frontieră, s-a petrecut în urmă cu aproximativ o lună de zile. Ei au depistat atunci, în microbuzul unui siretean, microbuz zărit mai devreme părăsind în trombă zona de frontieră, 30.660 de pachete de țigări moldovenești și ucrainene în valoare de aproape 129.000 de lei. Atunci s-a lăsat cu o reținere, Constantin H., în vârstă de 39 de ani, împlinind în zilele următoare primele 29 de zile de arest preventiv pentru contrabandă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: