Vera Romaniuc și Constantin Logigan, „cei mai importanți oameni ai orașului” Gura Humorului

Doi dintre cei mai importanți oameni de cultură ai orașului Gura Humorului, care vreme de 20 de ani s-au ocupat de organizarea Festivalului „Umor… la Gura Humorului”, iar de 30 de ani au fost „sufletele” Festivalului “Toamnă la Voroneț”, care în fiecare an s-au implicat în organizarea „Zilelor Humorului”, iar în acest an a celor patru nopți humorene care începeau… dimineața, la ora 10, și se încheiau într-adevăr, târziu, după miezul nopții, au fost premiați la finele săptămânii trecute de primarul Marius Ursaciuc.
 

Directorul Muzeului Obiceiurilor Populare din Bucovina, prof. Elvira Romaniuc, și directorul Casei de Cultură Gura Humorului, prof. Constantin Logigan, cei care, în zeci de ani de activitate, au fost organizatorii manifestărilor artistice și culturale de anvergură (națională și internațională) ale orașului, au fost aplaudați de personalitățile din lumea filmului, umorului, caricaturii, literaturii, de iubitorii de artă și de humorenii obișnuiți prezenți duminică în sala „Tisa”. Oferindu-i Elvirei Romaniuc un imens coș cu flori, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că “Vera s-a căsătorit cu muzeul (Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina) și și-a luat ca amant «Toamnă la Voroneț». La Gura Humorului oamenii contează”. Pentru a fi la adevărata înălțime a valorii sale, primarul a invitat-o pe Elvira Romaniuc să se urce, în picioare, pe un scaun, în fața publicului, pentru ai mulțumi în numele a 15.895 humoreni. Emoționată, directoarea Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina a mulțumit humorenilor și oaspeților de la Gura Humorului. “A remarcat bine Marius – pentru că așa ne spunem între noi –, niciodată nu am fost mai emoționată ca astăzi, nu știam ce mi se pregătește. Deși ne-am întâlnit de mai multe ori în această dimineață, habar nu aveam. (…). Acum, alături de mulțumirile pe care le adresez lui Marius, vă mulțumesc dumneavoastră, celor care veniți la Gura Humorului, dumneavoastră celor care vă bucurați de creația artiștilor… Și să de-a Dumnezeu să mai prindem încă 30 de ani de acum înainte, în care să ne întâlnim” a spus prof. Vera Romaniuc. Alături de Elvira Romaniuc, primarul l-a premiat pe Constantin Logigan, cei doi fiind considerați oameni care și-au dedicat întreaga viață culturii. „Sunt cei mai importanți oameni ai orașului și merită aprecierile și aplauzele noastre pentru o viață dedicată culturii”, a spus primarul Ursaciuc, oferindu-i un coș cu flori și o sticlă de șampanie lui Constantin Logigan. “Nu mă așteptam la acest moment cu totul și cu totul emoționant. Am început în urmă cu 30 de ani, au fost niște oameni deosebiți, am reușit să fiu acceptat de 10 primari de la prima ediție a «Toamnei la Voroneț» și până în prezent. Mulțumesc actualului primar pentru că, dacă nu ar fi fost «Toamnă la Voroneț», «Umor… la Gura Humorului», «Zilele Orașu-lui», orașul nu ar fi arătat atât de superb cum arată astăzi”, a spus directorul Constantin Logigan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: