La Probota se aruncă cu bani publici pe școli neterminate

afirmă deputatul PSD Ioan Stan Deputatul PSD Ioan Stan a atras atenția, într-o conferință de presă desfășurată la sediul partidului, că în satul Probota se construiesc în prezent încă două școli pe lângă cea veche, după ce în urmă cu un an se interzisese construcția unei noi școli din cauză că s-ar afla prea aproape de mănăstirea din localitate, care a fost decretată monument UNESCO.
 

Ioan Stan a ținut să precizeze faptul că situația din localitatea Probota este de neînțeles și că acest caz nu dovedește altceva decât modul cum guvernanții actuali risipesc fondurile publice. Parlamentarul sucevean a explicat că vechea școală din Probota, care se află în apropierea mănăstirii, era afectată și că autoritățile au obținut fonduri pentru reabilitare. În același timp s-a obținut și o autorizație pentru construcția unei noi școli, construcție care a fost oprită anul trecut din motiv că se afla prea aproape de zidul mănăstirii din localitate, monument UNESCO. Deputatul Ioan Stan a mai spus că ulterior s-a primit acceptul pentru continuarea lucrărilor, dar că între timp s-a obținut o altă autorizare pentru o nouă școală, aflată la trei metri distanță de cea de-a doua și că s-a început deja construcția acesteia. „În Probota avem acum trei corpuri de școală aflate la trei metri distanță unul de altul. Acum nu se mai împiedică din cauza monumentului”, a spus ironic deputatul PSD de Suceava, care este de părere că acesta este un exemplu de risipă crasă de fonduri. Pe de altă parte, inspectorul școlar general al județului Suceava, Petru Carcalete (PDL), a declarat presei că în localitatea Probota nu se construiește o a treia școală și că în zonă este în construcție o școală nouă cu fonduri obținute printr-un program al Băncii Mondiale. Carcalete a spus că investiția este a Ministerului Educației prin Unitatea de Management al Proiectului, printr-un program al Băncii Mondiale și că licitația s-a organizat chiar când PSD era la putere. „Nu e vorba nicidecum de o a treia școală”, a ținut să dea asigurări Petru Carcalete.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: