Proiectarea planului urbanistic general

Șase firme se bat pentru Suceava

Municipalitatea oferă 1,4 milioane de lei, noua documentație urmând a elimina problemele din urbanism Administrația locală suceveană a ținut licitația pentru realizarea noului plan urbanistic general (PUG) al municipiului.
 

Proiectarea a fost scoasă la bătaie pentru 1,4 milioane de lei, cu oferte venind nu mai puțin de 6 firme specializate din București, Târgoviște, Cluj-Napoca, Iași și Suceava. Edilul-șef Ion Lungu spune că sumele ofertate de competitori sunt cuprinse între 700.000 de lei și 1 milion de lei. De punctaje superioare se vor bucura firmele cu cele mai multe planuri urbanistice întocmite până acum și cele care anunță perioada cea mai scurtă de realizare. Astfel, dacă prin caietul de sarcini se impunea un termen de proiectare de maxim 18 luni, unii dintre participanți au venit și cu propuneri de 10 și 15 luni. „Se știe faptul că sunt foarte multe probleme pe linie de urbanism și că actualul Planul Urbanistic General are peste 10 ani vechime. Urmează ca în perioada următoare să deliberăm și să cunoaștem care este firma care va realiza planul urbanistic general al Sucevei. Este o lucrare foarte importantă, care este legată și de întocmirea Registrului spațiilor verzi, în așa fel încât să nu mai fie discuții dacă într-o zonă sau alta se mai poate construi”, relevă primarul Ion Lungu. Planul Urbanistic General (PUG) anterior a ieșit din uz încă din luna noiembrie 2009, acesta fiind instrumentul de lucru în baza căruia administrația locală eliberează certificatele de urbanism și autorizațiile de construire. Grație aprobării date de Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, valabilitatea vechii documentații de urbanism a fost prelungită până la intrarea în vigoare a celei noi. Această din urmă lucrare va cuprinde inclusiv interdicția executării, din fonduri publice, a planurilor urbanistice zonale pentru proprietăți ale persoanelor fizice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: