Salubritate și divertisment

Probabil că nicidecum întâmplător, la vreme de accentuată și nesfârșită criză, revine pe tapet chestiunea legalizării prostituției în România. Probabil că nu întâmplător cel care a dus inițiativa legislativă în Parlament este deputatul Silviu Prigoană, cunoscut atât în calitate de manager al unei importante firme de salubrizare, dar și ca vedetă care, cu intenție sau fără, știe adesea să producă divertisment. De altfel, motivația proiectului vizează „încercarea de a clarifica situația socială a persoanelor care, oricum, activează în domeniu (prin intrarea acestora în sistemele de asigurări sociale, de sănătate, de pensii etc.) și, de ce nu, în încercarea de a spori veniturile la bugetul de stat”.
 

L.D. CLEMENT

Ar fi uimitor ca aceasta să fie soluția „providențială” (ghilimelele sunt necesare întrucât providența presupune cel puțin o inspirație divină, dacă nu chiar o intervenție directă a divinității; și nu credem că este cazul): curvele să salveze România! Însănătoșind bugetul, devenind cu adevărat respectabile față de stat și, poate, chiar față de sine; nemaifiind nevoie, la o adică, să se lase căutate în obscurul periculos al societății, ci ieșind la stradă cu o firmă care ar putea fi asociată chiar cu sănătatea publică. Glisând încă mai mult spre divertisment, îmi vine a mă întreba însă dacă nu cumva – în ipoteza că o așa propunere ar deveni o (așa) lege – situația ce li se pregătește n-ar deveni repede împovărătoare pentru profesioniste (…și profesioniști). Auzi dumneata! Să noteze la tradiționala condicuță că au de a primi aviz de la MAI, de la MS, că trebuie să se înscrie la primărie, că au de a vizita lunar medicul, că au de a cotiza la finanțe, la șomaj, la pensii, la sănătate… Și în calitate de ce? De persoane fizice autorizate, ca obținând venituri din drepturi de autor, eventual angajate în sereleuri sau chiar în instituții (aici li se va cere să dea și un decisiv concurs cu întrebări din legislație!) ori, de dragul lor, capitalismul românesc va deveni mai îngăduitor cu breasla sau cooperativa?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI