Pentru criza din sistemul de pensii din România

Traian Băsescu sare la gâtul PNL

Președintele României, Traian Băsescu a declarat, marți, la Dornești, cu ocazia vizitei sale blitz la podul rupt peste râul Suceava, că nu situația țării este dramatică, ci cea a fondului de pensii, pentru că „un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă”.
 

Traian Băsescu a fost dispus chiar să meargă mai departe și să explice că „ticăloșii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile și care țipă acum” sunt de fapt vinovați de actuala stare de lucruri. Întrebat de ziariștii prezenți la fața locului dacă situația țării este atât de dramatică așa cum chiar președintele a lăsat să se înțeleagă la ultima întâlnire cu oficiali ai FMI, președintele Băsescu a răspuns: „Situația țării nu, a fondului de pensii da. Un deficit de 3,6 miliarde de euro nu este joacă”. Întrebat, de asemenea, care este soluția, șeful statului a spus sec: „Aducem bani din altă parte”. Fiind întrebat dacă banii vor fi luați tot de la FMI, președintele le-a răspuns jurnaliștilor: „Vedem. Variantele sunt multe. Când aplaudați când se cumpărau voturi cu dublarea pensiilor, vinovat era președintele, că nu vrea mărirea pensiilor, când spuneam că nu este sustenabilă această măsură”. Răspunzând întrebării dacă noii miniștri vor avea sau nu capacitatea să colecteze mai mult la fondul de pensii, Traian Băsescu a spus că nu este vorba despre colectare, ci despre resursele financiare de care dispune România. „Cert este că exact ticăloșii care au cumpărat voturi păcălindu-i pe pensionari că le pot dubla pensiile acum țipă. Și dintre oamenii politici, și din presă”, a mai precizat președintele României. El a lăsat să se înțeleagă faptul că nu se referă numai la PSD, pentru că social-democrații doar au susținut în Parlament dublarea pensiilor, pe perioada Guvernării PNL, 2004-2008. La remarca unui jurnalist că PNL a pierdut alegerile, Băsescu a spus: „Nu suficient față de ticăloșiile făcute cu bugetul țării în 2007 și 2008”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: