Solicitări de bani europeni și naționali pentru doar 326 de familii de albine

La începutul lui 2010, în județul Suceava erau 16.000 de familii de albine Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că apicultorii suceveni au depus solicitări de sprijin financiar pentru 326 de familii de albine.
 

Termenul-limită pentru depunerea cererilor de plată pentru acțiunile realizate în acest an a fost 16 august 2010. Potrivit directorului coordonator Angela Coroleucă, acțiunile pentru care se acordă sprijin financiar bănesc sunt lupta contra varoozei și cumpărarea mătcilor provenite din ferme de elită și de multiplicare, a roiurilor la pachet, a roiurilor pe faguri și a familiilor de albine, măsurile fiind prevăzute în Programul Național Apicol. Beneficiarii sprijinului financiar sunt apicultorii persoane fizice, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice, organizate în asociații de crescători de albine, uniuni apicole, cooperative sau grupuri de producători, constituite conform legislației în vigoare. Apicultorii nu pot solicita ajutorul financiar în nume propriu, ci trebuie să depună, anual, cererea de sprijin financiar la sediul formei asociative din care fac parte. Ulterior, formele asociative depun cererea de plată la centrul județean APIA, pe baza solicitărilor membrilor. La începutul lui 2010, în județul Suceava erau 16.000 de familii de albine. Pentru anul 2009 – 2010, pachetul financiar destinat celor două acțiuni este de 1,96 milioane euro, fonduri europene, și de 6,65 milioane lei, fonduri de la bugetul național.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: