PSD reclamă lipsa de viziune a PD-L în privința educației copiilor

Liderii Organizației Județene Suceava a PSD consideră că, prin subfinanțarea sistemului de învățământ, PD-L lansează de fapt un nou program intitulat „O scumpete de școală” și sunt de părere că începerea anului școlar poate fi considerată „o nouă amendă” pentru părinți, care vor trebui să suporte cheltuielile pe care statul nu le face cu cei mici.
 

Președintele executiv al PSD Suceava, Ovidiu Donțu, a declarat într-o conferință de presă că, deși în România învățământul obligatoriu este gratuit, s-a constatat că părinții investesc mult mai mult decât statul în cursul unui an școlar. „Noul program lansat de PD-L «O scumpete de școală», este o nouă amendă pentru părinți, cărora tot acest guvern le-a redus veniturile”, a explicat Donțu. Președintele executiv al social-democraților suceveni consideră că, prin subfinanțarea educației, PD-L dă în realitate o nouă lovitură românilor. „Luându-se după principiul că școala dăunează grav dictaturii și că un elev poate înțelege cum se pot câștiga alegerile cu un soft, portocaliii de la guvernare au decis să scumpească costurile școlare, să închidă școlile și să înfometeze profesorii. Cine supraviețuiește și în aceste condiții, va rămâne șomer în țara lui”, a declarat cu suficientă malițiozitate liderul județean al PSD Suceava. El a citat din studiul Organizației „Salvați copiii”, potrivit căruia părinții plătesc într-un an școlar în medie aproape 1.500 lei pentru un copil, în timp ce statul dă aproximativ 970 de lei, fiind astfel cea mai mică sumă alocată de un stat din UE. Ovidiu Donțu a reamintit că, atât în programul electoral al președintelui Traian Băsescu, cât și în programul de guvernare se vorbește de asigurarea fondurilor necesare plății cadrelor didactice, de școli modernizate și dotate cu materiale didactice. El a mai spus că, de fapt, nimic din tot ceea ce s-a promis nu se face și că actualmente s-a ajuns în situația când se vor închide 15% din școlile din țară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: