Peste 300 de bilete de tratament de la Casa de Pensii rămân neridicate

Inedit, motivul invocat de beneficiarii trimiterilor la tratament este cel legat de starea de sănătate Casa Județeană de Pensii Suceava a contabilizat 303 bilete pentru stațiunile de odihnă și tratament care nu au fost ridicate de beneficiari.
 

Directorul adjunct al instituției, Petre Florea, informează că persoanele care au abandonat solicitările inițiale invocă motive personale, în special cele legate de starea de sănătate, acestea făcând imposibilă deplasarea în stațiuni. Unele refuzuri au avut drept cauză suprapunerea respectivei serii de sejur cu sărbătorile de Paște, iar altele sunt consecință a neacordării biletului la unitatea hotelieră preferată de pe lista celor 3 oferite ca opțiuni de CJP. Până acum, Casa Județeană de Pensii Suceava anunță că a repartizat 2621 bilete de tratament balnear, 280 dintre ele fiind date gratuit, în baza criteriilor aprobate de forul tutelar din Capitală, potrivit legislației privind veteranii de război sau a prevederilor referitoare la persoanele cu handicap. „Menționăm că biletele care nu sunt ridicate de titulari cu 10 zile înainte de începerea seriei sunt redistribuite altor persoane cu cerere înregistrată. Primirea solicitărilor pentru obținerea unui bilet de tratament balnear se face în tot cursul anului, însă cu cel puțin 40 de zile înainte de începerea unei serii sau a perioadei solicitate. Cererile se înregistrează în program informatic integrat, urmând ca datele să fie preluate în vederea determinării punctajelor și ierarhizării cererilor. Această operațiune nu se efectuează de către CJP Suceava, ci prin programul informatic integrat”, declară dl Florea. Directorul adjunct al CJP evidențiază că există persoane care, cu toate că au primit bilet prin diagrama de alocare, nu răspund sau nu sunt accesibile în vederea comunicării. „În a-ceste spețe, distribuirea și eliberarea tichetelor este dificilă”, explică Florea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: