La cea de-a X-a ediție a Festivalului medieval „Cetăți transilvane”

„Jupânița Ioana” din Țara de Sus, „cap de afiș”

Ediția aniversară, a X-a, a Festivalului medieval „Cetăți transilvane” de la Sibiu, încheiată recent, a adus pe afiș, ca imagine emblematică a festivalului, pe „jupânița Ioana”, din „Ordinul Mușatinilor” din Ținutul Rădăuților, ne-a informat Mirel Remescu, din partea Centrului Cultural „Petre Țuțea”, de asemenea participant la festivalul de la Sibiu, după ce, în august, organizase „Serile medievale” de la Sucevița.
 

Potrivit precizărilor sale, „Ordinul Mușatinilor” constituie un „ansamblu de reconstituire istorică ce participă de 4 ani la cel mai important festival de artă medievală din România”, cel de la Sibiu. „Această alegere mă onorează și sunt mândră că efortul tinerilor din Țara de Sus a Moldovei, pasionați de arta medievală, este prețuit în Sibiu, capitală culturală europeană”, au fost cuvintele de mulțumire rostite de ”jupânița Ioana”, adică de Ioana Gontariu, în fața directorului festivalului sibian, Ovidiu Dragomon.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: