IȘJ a respins 71 de cereri de transfer ale elevilor de clasa a IX-a

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a fost mai sever anul acesta cu cererile de transfer ale elevilor admiși în clasa a IX-a care au solicitat transfer la altă școală decât cea la care au fost repartizați, respingând 71 de cereri din cele 231 primite.
 

Prin urmare, 160 de elevi nu vor învăța la liceele unde au fost repartizați de computer, ci s-au transferat, fie că au vrut să fie mai aproape de casă, fie că au probleme medicale. A fost și cazul unor gemeni care doresc să învețe împreună. Numai în astfel de situații, ni s-a precizat, inspectoratul își dă acordul pentru transfer. Numărul transferurilor ar putea însă să crească, pentru că ar mai fi unele transferuri aprobate direct de consiliile de administrație ale unităților respective, la sfârșitul primului semestru. Inspectoratul Școlar aprobă sau respinge doar cererile de transfer depuse înainte de începerea anului școlar. Elevii au dreptul să se transfere de la o unitate la alta, de la o filieră la alta, de la un profil la altul, în conformitate cu prevederile regulamentului intern al unităților de învățământ de la/la care se face transferul. Aprobările pentru transfer se dau de către consiliile de administrație ale celor două unități de învățământ, în limita efectivelor de la clase. Multe cereri de transfer apar și pentru că situația financiară a părinților nu permite întreținerea copiilor la un liceu din altă localitate, cheltuielile cu cazarea la internat și pentru masa la cantină depășind unele bugete. În prima etapă a admiterii la liceu, adică la prima repartizare computerizată a absolvenților de clasa a VIII-a, s-au ocupat 7.039 locuri în licee, rămânând libere 851 locuri în unitățile liceale din județ. Totodată, 43 de candidați au rămas nerepartizați, fie din cauza opțiunilor prea puține, fie pentru că au ales specializări de la licee la care s-a intrat cu note mai mari față de mediile lor de admitere. După a doua repartizare, alți 28 de elevi din județ au devenit liceeni, peste 800 de locuri fiind însă neocupate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: