La Suceava

Cea de a XI-a conferință CLEEN

În perioada 7-8 septembrie, Garda Națională de Mediu, în colaborare cu Chemical Legislation European Enforcement Network (CLEEN) organizează, la Complexul turistic „Bucovina” din Sucevița, cea de a XI-a conferință CLEEN.
 

Lucrările conferinței vor fi deschis, aflăm, de Silvian Ionescu, comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, și vor fi conduse de reprezentanții secretariatului CLEEN, Heribert Bürgy, Peter Krahenbu – din Elveția și Viktoras Seskauskas – din Lituania. Din partea autorităților române vor participa reprezentanți ai Ministerului Mediului și Pădurilor și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediu-lui. La conferință sunt invitați oficiali ai autorităților naționale din 14 țări europene, dintre care 11 din Uniunea Europeană. Este vorba despre Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Lituania, Olanda, Polonia, Ro-mânia, Spania și Suedia, la care se adaugă Elveția, Norvegia și Serbia. Pe agenda de lucru a întrunirii se află prezentarea rapoartelor la proiecte aflate în derulare sau finalizate, precum EuroBiocides, E-commerce și Eunick, dar și schimburi de experiență referitoare la modul de organizare și funcționare a autorităților de control din România, Germania și Serbia. De asemenea, vor fi prezentate rezultatele unor studii privind închiderile cu dispozitive de siguranță pentru copii a recipientelor cu substanțe chimice și cele vizând impactul utilizării de imagini cu produse alimentare pe produsele chimice. Cu această ocazie vor fi analizate instrumente pentru schimbul de informații și se va propune un nou proiect cu privire la poluanții organici persistenți în materiale pirotehnice, ca și admiterea Serbiei în rețeaua CLEEN. Chemical Legislation European Enforcement Network (CLEEN) este o rețea informală a autorităților de control în domeniul legislației pentru produsele chimice. Această rețea a fost stabilită la conferința autorităților competente din 2002, de la Atena, iar în prezent numără 28 de state membre, printre care și România. Rețeaua are ca scop coordonarea și îmbunătățirea aplicării legislației europene în domeniul produselor chimice.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI