63 de candidați au renunțat să participe la ultima probă

Ultima probă a celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, cea la alegere a profilului și specializării, s-a desfășurat vineri, fără incidente, fiind prezenți la ea 641 candidați din cei 758 înscriși.
 

Candidații au avut de ales între mai multe discipline, iar cei mai mulți au optat pentru geografie, la care s-au înscris 413 absolvenți, 63 fiind absenți. Reamintim că, din cauza numărului mare de candidați pentru această disciplină, s-a mai organizat un centru de examen la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, unde au dat proba, la geografie, 223 din cei 252 candidați înscriși. În ordinea preferințelor, urmează biologia, unde s-au înscris 142 candidați și s-au prezentat 134, apoi fizica, cu 99 înscriși și 13 absenți. Au fost specializări cu doar un candidat: economie, informatică intensiv și psihologie. Cea de-a doua sesiune a bacalaureatului a avut și momente mai puțin plăcute, 4 candidați fiind eliminați pentru tentativă de fraudă, la probele scrise de română și matematică. La prima sesiune fusese eliminată o singură candidată, prinsă copiind de pe telefonul mobil conectat la Internet. Ieri s-au afișat rezultatele, iar până la ora 20 candidații nemulțumiți de note puteau să-și depună contestațiile. Acestea vor fi rezolvate între 7 și 8 septembrie, iar pe 9 septembrie vor fi anunțate rezultatele finale. Probele de la a doua sesiune de bacalaureat au avut loc în 4 centre organizate în municipiul Suceava, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Colegiul Economic, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” și Colegiul de Informatică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: