Suceava are banii necesari pentru asigurarea agentului termic

„Avem asigurate fondurile necesare pentru combustibilul necesar furnizării de agent termic în sistemul centralizat în această iarnă”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu, care, cu o zi înainte, a participat, la București, la o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Administrației și Internelor pe probleme de termoficare.
 

Primarul a informat că în această iarnă se menține subvenția de 45% pentru combustibili, ceea ce înseamnă că, din resurse guvernamentale, municipalitatea va beneficia de aproximativ 10 milioane de lei, la care se adaugă 10 milioane de lei din surse ale bugetului local, iar societatea de termoficare Termica SA Suceava va contribui la rândul său cu fondurile obținute din vânzarea energiei electrice. Totodată, edilul-șef a mai precizat că municipiul Suceava va primi fonduri guvernamentale de 2,5 milioane de lei din programul Termoficare 2007-2015, pentru continuarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de distribuție a agentului termic. Primarul a spus că, în ceea ce privește localitățile ce au centrale termice cu supracapacitate, cum este cazul Sucevei, vor fi organizate la MAI, în 15 septembrie, întâlniri punctuale cu fiecare primărie în parte privind strategia de termoficare. „Din fericire, în cazul Sucevei suntem într-o situație avantajoasă, pentru că noi am început deja discuțiile privind construcția unei noi centrale termice în municipiu, dimensionate corespunzător, la cerințele pieței. Acum, actuala centrală este mult prea mare și nu are piață pentru producția realizată”, a spus Lungu. El a arătat că soluția este construcția, în parteneriat public-privat, a unei centrale termice de cogenerare care să asigure necesarul de energie termică pentru municipiu. „Iarna asta vom merge pe vechea centrală și de aceea facem eforturi să asigurăm fonduri pentru combustibili”, a mai spus primarul. Termica Suceava a început procedurile privind atragerea de investiții private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum și pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură „Boștină și Asociații” pentru furnizarea serviciilor de consultanță.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: