„Prin lipsă de transparență”

Ca urmare a unei HCL din iulie, un bloc privat, cu 8 etaje, ar urma să se construiască în arealul str. Slt. Ienceanu și al Aleii Nucului din Suceava > Locuitori din zonă cer municipalității revocarea hotărârii
 

Mai mulți suceveni de pe strada Slt. Ienceanu și de pe Aleea Nucului cer autorităților municipale să procedeze la revocarea HCL nr. 159 din 29 iulie 2010, prin care a fost aprobat planul urbanistic de detaliu pentru ridicarea, în zona în care ei locuiesc, a unui bloc de locuințe cu spații comerciale la parter, locuri de parcare și împrejmuirea aferentă. Beneficiarul este Complexul comercial „Zimbrul”, vecinii viitorului imobil invocând, în primul rând, încălcarea Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională. Astfel, contestatarii susțin că anunțul privind elaborarea proiectului de hotărâre cu pricina nu a fost postat pe pagina web a municipalității, la sediul executivului și nici publicat în presa locală. Potrivit petiționarilor, actele normative în vigoare prevăd că publicul are dreptul să participe efectiv și din timp la procedura de autorizare a executării lucrărilor de construcții, să se documenteze și să transmită comentarii și opinii autorităților administrației publice locale competente, toate înaintea luării unei decizii. Nemulțumiții de pe strada Slt. Ienceanu și de pe Aleea Nucului consideră, de asemenea, că HCL amintită a fost emisă cu încălcarea legii privind amenajarea teritoriului și urbanismul, dar și a Regulamentului local de urbanism. „Hotărârea Consiliului Local al municipiului Suceava a fost emisă cu încălcarea principiului oportunității emiterii actelor administrative, prin lipsa de transparență a aprobării unui proiect de construire aflat în zona de protecție a Prefecturii și a Tribunalului”, se arată în plângerea înaintată executivului și deliberativului local. Contestatarii nu vor un bloc cu 8 etaje în prejma clădirilor mai joase în care locuiesc și a creșei din zonă, reclamând distrugerea spațiilor verzi, depășirea regimului de înălțime, nerespectarea studiilor de umbrire și numărul mic de locuri de parcare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI