Oameni care contează

În două duminici la rând, după cum deja știți – iar oamenii cuprinși în cele două unități administrative vor fi știut cel mai bine dacă nu se vor fi făcut că nu aud –, la Cajvana și la Milișăuți au fost… alegeri. Nu pentru un președinte de țară pe care, poate, să-l vadă numai la teve (nu-i vorbă, nici însuși Ștefan cel Mare, într-o domnie lungă cât vreo 10 mandate de acum, nu va fi fost văzut la ochi de toți moldovenii!), nici pentru Parlamentul European, unde pleacă deputatul de nu mai știe țăranul care l-a ales (ba nu, orășeanul!) ce face și ce drege.
 

L.D. CLEMENT

Ar fi urmat, așadar, ca oamenii să decidă dacă retrogradează de bună voie la statutul de rurali ori dacă rămân și pe mai departe orășeni, așa cum sunt de câțiva ani. Aleșii comunităților (deci nu niște străini, niște inși rupți de realitatea locului care să fi coborât din elicopter ca să dispună) s-au gândit că ar exista argumente serioase ca localitățile lor, din codașe între orașe, să redevină între comune fruntașe. Și au făcut demersurile necesare ca situația să fie ameliorată printr-o decizie firească, democratică. Vor fi avut dreptate, nu vor fi avut? Cine să mai știe, dacă în ambele situații votările au fost invalidate, întrucât majoritatea nici nu s-a deranjat să se deplaseze la urne?! Să fi lăsat, oare, ca pentru ei să voteze „elitele” locale? Proastă strategie, fiindcă la un astfel de scrutin nu era valabilă „dictatura minorității”. Să fi dat ei, de acasă, astfel, un „vot negativ” propunerii, prin neprezentare? Posibil, însă votul lor de orășeni era cu adevărat valoros dacă ar fi fost marcat în urne. Pentru că, printr-o „tradiție” a ultimilor ani, orășenii se arată mai leneși electori decât harnicii săteni, se prea poate că aceasta să fie o dovadă că respectivii absenți au devenit orășeni până în măduva oaselor! Dovedind că ei sunt cei care contează, ei, cei care șed acasă.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI