Merg la școală cu rechizite “de la ruși”

Părinții micilor școlari câmpulungeni fac față tot mai greu cerințelor pe care școala “gratuită” le are față de buzunarele lor.
 

În special cei care au de trimis la cursuri copii din prima clasă primară sau cei ce au în familie mai mulți copii de vârstă școlară spun că nu au cum să le cumpere din magazine nici măcar minimul de caiete și alte rechizite necesare la început de an școlar și că trebuie să recurgă la “artificii”. Astfel, în timp ce statul român se bate cu pumnul în piept că face donații pentru școlile și școlarii din Republica Moldova și Ucraina, tot mai mulți părinți din Câmpulung Moldovenesc și comunele învecinate își vor trimite micuții la școală cu rechizite procurate “de la ruși”, adică de la comercianții basarabeni sau ucraineni din piețe. Motivul este legat în principal de prețuri. “Ca să trimiți un copil la școală cu toate alea luate din librărie îți sar din buzunar vreo 300 de lei pe puțin. Dacă ai doi sau trei copii, ești mort, cum se zice. Cu salariile tot mai mici, ne temem că vor rămâne ăștia mici fără școală în curând, că doar nu pot scrie pe hârtie igienică. Luăm de la moldoveni din piață caiete, că sunt la jumate de preț, penare la fel, creioane și acuarele am luat din piață din Suceava, tot de la ei. Astea sunt vremurile, și noi, părinții fără mulți bani, trebuie să ne îngrijim de copii cum vom putea”, ne-a spus Marian Popovici, unul dintre cumpărătorii rechizitelor de ocazie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI