Criza „a tăiat” din vânzările de cai ale Direcției Silvice

> Instituția a vândut la licitație până acum aproape 50 de exemplare din hergheliile de la Rădăuți și Lucina, față de 75, câte fuseseră achiziționate deja în aceeași perioadă a anului trecut > “Nu e rău”, a declarat însă Cristian Tomniuc, șeful Departamentului vânătoare și cai de rasă
 

Direcția Silvică Suceava a vândut anul acesta aproximativ 50 de cai din proprietatea hergheliilor de la Rădăuți și Lucina, cu vreo 25 de exemplare mai puțin ca anul trecut, pe vremea asta. Cristian Tomniuc, șeful Departamentului vânătoare și cai de rasă din cadrul instituției, spune însă că vânzările nu-l nemulțumesc, dată fiind conjunctura economică și cri-za de bani prin care trece toată lumea, inclusiv amatorii de cai din România. „Dar nu e rău! 2010 este un an greu și ne așteptam să nu avem același succes ca anul trecut. De aceea, cei 50 de cai pe care am reușit să-i dăm până acum înseamnă un lucru bun. Și chiar dacă nu-i prea elegant ce spun, în comparație cu vânzările de cai ale celorlalte direcții silvice din țară, unde s-au dat și câte 2, 3 exemplare, să vinzi de ordinul zecilor nu este de neglijat. Sperăm să mai dăm și altele până la sfârșitul anului”, a afirmat ing. Tomniuc. Licitațiile de cai de rasă ale Direcției Silvice Suceava au început anul acesta în luna martie și erau programate inițial a se finaliza la sfârșitul lunii aprilie, ele desfășurându-se pe rând, când la Herghelia Rădăuți, când la Lucina. Disponibilul din 2010 a fost stabilit la 199 de exemplare din rasele Shagya, Cal de Bucovina, Huțul și Poney, pentru care prețul de pornire a fost între 2500 și 8000 de lei (fără TVA), în urma licitațiilor pe cai obținându-se cu 10 – 20% mai mult. Rasa Shagya Arab a avut și anul acesta dever mai mare față de celelalte rase de la Lucina, caii crescuți la Rădăuți fiind achiziționați în special de crescători pentru îmbogățirea materialului genetic sau pentru agrement, ca și de proprietarii de pensiuni care își distrează clienții și cu câte o repriză de călărie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI