Ultima iarnă a centralei electrotermice sucevene

Primarul Ion Lungu și-a reafirmat intenția înființării unei noi societăți de termoficare, cu o centrală termică nouă, dimensionată la piața actuală
 

Actuala centrală electro-termică a Termica SA va mai încălzi locuințele sucevenilor doar în această iarnă, a anunțat ieri primarul Sucevei Ion Lungu, arătând că urmează să fie înființată o nouă societate de termoficare care să administreze o centrală termică nouă, dimensionată la cerințele actuale ale pieței. Termica Suceava a început procedurile privind atragerea de investiții private în vederea realizării unei centrale termice de cogenerare, precum și pentru retehnologizarea CET cărbune, angajând casa de avocatură „Boștină și Asociații” pentru furnizarea serviciilor de consultanță. Centrala de cogenerare ar urma să asigure necesarul de energie termică al municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu declară că intenționează să înceapă construcția unei noi centrale termice în municipiu, dimensionată corespunzător, în condițiile în care actuala centrală este mult prea mare și nu are piață pentru producția realizată. El a arătat că, împreună cu conducerea Termica și CL, caută o soluție pentru asigurarea încălzirii la costuri acceptabile, în condițiile în care intenția de a privatiza Termica SA a fost un eșec, după ce la cele două licitații organizate nu s-a înscris nicio firmă, una din cauze fiind și efectul crizei economice. Primarul a precizat că, deși deține o centrală electrotermică modernă, societatea de termoficare nu are piață pentru producția realizată. El arăta că pentru o asemenea investiție municipalitatea intenționează să realizeze un parteneriat cu o firmă privată, care să preia în concesiune distribuția agentului termic. Potrivit viceprimarului Sucevei, Lucian Harșovschi, în municipiu mai sunt doar 24.372 de apartamente branșate la sistemul centralizat de termoficare, în timp ce 10.156 apartamente au sistem propriu de încălzire.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI