„Stranierii” care și-au părăsit apartamentele sunt obligați să plătească încălzirea și salubritatea

Municipalitatea suceveană a trimis adrese asociațiilor de proprietari, solicitându-le să facă un „inventar” al sucevenilor care lucrează în străinătate, iar, dacă îi mai găsesc la domicilii, să îi lămurească să contribuie la acoperirea cheltuielilor comune ale imobilelor
 

Muncitorii suceveni în străinătate, care și-au lăsat apartamentele nelocuite, sunt obligați să plătească încălzirea părților comune ale blocului. Aceasta este poziția șefului administrației locale, Ion Lungu, care arată că închiderea robinetelor termostat, pe durata plecării, nu îi scutește pe „stranieri” de respectiva prestație financiară. „Aceștia trebuie să plătească, pentru că vecinii le încălzesc pereții apartamentului”, subliniază edilul-șef. Același lucru este valabil și în ce privește taxa unică de salubritate, de 2,5 lei pe lună și persoană, primarul considerând că proprietarii în cauză trebuie să contribuie la întreținerea spațiilor verzi din fața imobilelor de locuit în comun. Aceasta în condițiile în care, din taxa în cauză, la bugetul local, anual intră doar 60% din suma preconizată. Primarul crede că, pentru muncitorii de peste graniță, contribuția respectivă este ușor de suportat, mai ales că în municipiul Suceava taxa percepută este la jumătatea celei din alte reședințe de județ, precum Botoșani și Bacău. Municipalitatea a trimis adrese asociațiilor de proprietari, solicitându-le să facă un „inventar” al celor care lucrează în străinătate și să îi lămurească să-și onoreze contribuțiile. „Este o problemă delicată și nu vreau să intru în război cu cei care lucrează în străinătate și care nu-și plătesc taxa de salubritate”, subliniază primarul, adăugând că unii dintre „stranieri”, cu toate că și-au dat apartamentele în chirie, nu o recunosc.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI