Șeful PSD Suceava, uns director la Colegiul de Informatică

Virginel Iordache susține că politicul nu a avut niciun fel de implicare > Șeful IȘJ, Petru Carcalete, a făcut pe placul profesorilor din școală
 

Președintele Organizației Municipale Suceava a PSD, consilierul local social-democrat Virginel Iordache, a fost numit, cu delegație, director al Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, înlocuindu-l în funcție pe PD-L-istul Lucian Lungu. Decizia a fost luată de șeful Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, democrat-liberalul Petru Carcalete, care a declarat că a semnat ordinul după ce în prealabil s-a consultat în mai multe rânduri cu colectivul de cadre didactice din cadrul colegiului. Carcalete susține că directorul Lucian Lungu a trebuit schimbat din cauza rezultatelor foarte slabe pe care colegiul le-a înregistrat în ultimii ani . „Colegiul de Informatică, din păcate, în ultimii ani se confruntă cu o problemă serioasă, și anume nerealizarea planului de școlarizare. Acest fapt duce la reducerea de norme și implicit la scăderea în valoare a Colegiului”, susține Petru Carcalete, care a ținut să menționeze și faptul că a atras atenția colectivului de conducere al colegiului, în mai multe rânduri, asupra situației cu care se confruntă. „Am atras atenția colectivului să aleagă o conducere care să îl poată propulsa spre o altă față a acestei instituții de învățământ, astfel încât această situație să nu se mai perpetueze”, a declarat miercuri presei locale șeful IȘJ Suceava. 33 la 7 a fost votul în favoarea profesorului Iordache Petru Carcalete a ținut să atragă atenția asupra faptului că nu a luat decizia decât după ce s-a consultat în mai multe rânduri cu colectivul de cadre didactice din școală și după ce le-a cerut acestora părerea cu privire la profilul viitorului director al Colegiului. „Dacă nu aș fi consultat colectivul, aș fi putut fi acuzat că am greșit, ca orice om. Când însă din 40 de profesori 33 îl nominalizează pe Virginel Iordache pentru funcția asta cred că nu mai era de ales între el și o altă persoană”, a conchis șeful IȘJ Suceava. Virginel Iordache nu a dorit să facă prea multe comentarii în legătură cu alegerea pe care colectivul de la Colegiul de Informatică a făcut-o, însă a ținut să le mulțumească celor care au avut încredere în el. „Le mulțumesc colegilor că au apreciat munca pe care am depus-o până acum în cadrul colegiului. Sub nicio formă nu doresc să introduc colegiul în viața politică a Sucevei. Rog pe toți cei care vor să ne ajute să facem lobby profesionist să vină alături de noi. Cei care vor doar să facă politică nu sunt bineveniți”, a mai spus noul director Virginel Iordache. El a ținut să precizeze faptul că nu s-a pus în niciun moment problema plecării sale la PD-L.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI