Primăria Suceava nu lasă de izbeliște sportul și bisericile

În aceste zile, de la bugetul local, sume importante de bani iau calea ramurilor sportive care își desfășoară activitatea în municipiul Suceava.
 

Primarul Ion Lungu spune că, în ciuda condițiilor economice vitrege, administrația locală își dă toată silința pentru a achita fondurile aprobate prin bugetul de venituri și cheltuieli. „Primăria rămâne, și în aceste condiții vitrege din punct de vedere financiar, alături de sportul sucevean”, relevă șeful executivului municipal. Astfel, echipa de handbal C.S. „Universitatea” primește suma cea mai mare, respectiv 100.000 de lei. Cu 50.000 de lei se alege echipa de fotbal F.C. Rapid CFR, rugbiștii având parte de 40.000 de lei, voleibaliștii – de 30.000 de lei, iar atleții – de 10.000 de lei. Administrația suceveană anunță că nu neglijează nici unitățile de cult, spre Catedrala „Nașterea Maicii Domnului” fiind îndreptată suma de 100.000 de lei. „Lucrările de acolo merg foarte bine. Pe lângă o perlă a ortodoxiei din municipiul și județul Suceava, catedrala va fi și un impresionant monument de cultură”, a explicat primarul Ion Lungu. Sumele pentru sport, cât și investițiile de la unități de cult de pe raza municipiului Suceava sunt acordate în baza proiectelor depuse la primărie de solicitanți. Potrivit legii, fondurile publice nerambursabile se acordă pentru activități non-profit de interes local. Câștigătorii proiectelor sunt stabiliți de o comisie de evaluare, iar mărimea finanțării este aprobată în plenul deliberativului municipal.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: