Nu-i revuluție, e reacțiune

E clar că unora dintre români le place să trăiască senzațional! Poate că se așază în fața televizorului și stau cu ochii în el, mai mult sau mai puțin atenți la mutrele care se perindă pe-acolo și le spun una și alta, convinși că în ecran e realitatea și din el mustesc adevărurile toate.
 

L.D. CLEMENT

Pe urmă ațipesc, pe urmă adorm de-a binelea și cine știe ce visează, iar dimineața se trezesc la țanc, să savureze reluarea. Din fotoliu sau din așternut, ei fac politică mare, fie că l-au cunoscut pe Leonida (nu pe cel de la Termopile, ci pe cel din mahala), fie că nu. Salvează țara, o scot din apele mari și din bugetele mici, schimbă guvernul prin sms, cresc în sondaje un candidat de președinte scund și firav (la constituție) și-l visează la Cotroceni împărțind dreptate nedreptățiților și parale săracilor. Ia de-aci, na și ție! Altfel, de vreo 20 de ani încoace am tot avut președinți unși de televizor, am tot avut președinți remorcând (ori scufundând) partide, președinți care au mai renunțat la câte-o televiziune după ce s-au văzut aleși. Așa promite că s-ar întâmpla și DDD, că s-ar descotorosi de teve după ce-l înlocuiește pe Băse. Deocamdată făcând figură (tristă, pentru subsemnatul) de jurnalist, de om de afaceri extrem de potent, de lider de partid (chiar dacă de câteva zile l-a pus pe frate-său a-i ține locul) și de candidat în campanie electorală. Între un mort transformat în erou de reality show, o fată fugită de-acasă, un scandal din casa scării și un moș pus pe povești, rămâne suficient timp pentru pauze publicitare și politică profundă. Pe care s-ar părea că 20% dintre profunzii României o savurează în extaze. Cum le zici dumitale pe toate, DDD-bobocule, mai rar cineva! (Aprinde lampa. Dar aprinde-o odată!!!)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI